Προϋπολογισμός 2020: «Τρύπα» στα Έσοδα και «Εκτίναξη» Ελλείμματος.

0
428

Δανείζομαι τον τίτλο αυτούσιο από την έγκριτη «Καθημερινή»  γιατί δεν θέλουμε να μας λέτε πως μόνο γκρινιάζουμε για ελικόπτερα, σαν πρώην δεσμοφύλακες του Παλαιοκώστα.

Τα λέμε όπως είναι γιατί οι ελικοπτεράδες δεν είναι μόνο θέμα θεσμικής αμετροέπειας αλλά και βιωσιμότητας, τη στιγμή που καταγράφεται σημαντική μείωση των καθαρών εσόδων, αλλά και αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος.

Τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου-Ιουνίου 2020, τα οποία δόθηκαν χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα παρουσιάζουν:

«Έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 9,232 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 2,626 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2020 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020, και ελλείμματος 2,687 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 6,101 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 381 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2019.»

Διαβάστε πάλι τα νούμερα. Πιείτε μια γουλιά καφέ. Ξαναδιαβάστε τα….για να τα εμπεδώσετε.

Και για όσους σας λένε πως η χώρα πήρε 70 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης, να τους λέτε πως η ωμή πραγματικότητα είναι η εξής:

Τα χρήματα που δεν θα επιστρέψει η Ελλάδα στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι 6,42 δις, τα οποία είναι σαφές ότι αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό της παγκόσμιας κρίσης λόγω της πανδημίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here