Προ των πυλών της διάσπασης το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για τα «μάτια της Εύας»!!

0
164

Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος…Σε ολική διάσπαση οδεύει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, μετά το «άρθρο» της Εύας Καιλή στις σαββατιάτικες Ειδήσεις, περί «κομμουνιστών δολοφόνων του παππού της»…

Ήδη μεγάλη μερίδα του χώρου από τις πρώτες ώρες έσπευσε να καταδικάσει το άρθρο, ενώ αντίθετα η ομάδα Βενιζέλου δείχνει να «τραβάει το σχοινί» της διάσπασης του χώρου, πράγμα που κατά άλλους αποτελεί πλέον κεντρική στρατηγική στόχευση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

Αυτό που εκτιμούν είναι ότι ο Ευ. Βενιζέλος ίσως έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και να τεθεί επικεφαλής σχήματος στο χώρο του νεοφιλελεύθερου κέντρο με σαφή προγραμματική στήριξη της ΝΔ. 

Θεωρούν μάλιστα ότι στο στρατόπεδο Βενιζέλου εκτιμούν ότι ένα τέτοιο κόμμα θα έπαιρνε αμέσως τα ποσοστά της ΕΚ του Βασίλη Λεβέντη, που η μεγάλη του δύναμη καταγράφηκε στην συμπρωτεύουσα και θα έμπαινε εύκολα στην επόμενη Βουλή.

«Το κείμενό της κ. Καϊλη θα μπορούσα να το διαβάσω με επιείκεια ως ένα κείμενο ας πούμε οικογενειακού δράματος, σαν ένα από τα χιλιάδες που θα μπορούσαν να διαβαστούν για παθόντες του εμφυλίου. Ως πολιτικό κείμενο όμως το θεωρώ βλακωδέστατο και ατυχές.

Εξάλλου αν δείτε ανθρώπους που έζησαν τον εμφύλιο ο ντας εμπόλεμοι οι ίδιοι ή χάνοντας συγγενείς που ζούσαν παράλληλα (γονείς, παιδιά), στις εξιστορήσεις τους είναι μειλίχιοι, ήπιοι. 

Έχοντας ζήσει τη φρίκη θέλουν να την υπερβούν. Δεν δικαιολογιέται τέτοια «ιστορική αγανάκτηση» από μια κοπέλα 35 περίπου ετών σήμερα, είναι αστείο».

«Εξάλλου αν κάτι πέτυχε ο πολιτικός χώρος της κ. Καϊλη ήταν η εθνική συμφιλίωση, η υπέρβαση» ανέφερε μεταξύ άλλων, επώνυμο στέλεχος του χώρου της κεντροαριστεράς στη Θεσσαλονίκη, σε σχόλιό του στο facebook!

Άλλο στέλεχος σχολιάζει ότι «αυτά είναι δείγματα της σχολής Άδωνι Γεωργιάδη», ενώ ακόμα και στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Μπουτάρη εκφράστηκαν αρνητικά αλλά και ειρωνικά για το άρθρο της Εύας Καιλή με σχόλια του τύπου «Δείτε ποια στείλαμε στην Ευρωβουλή»……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here