Πρωθυπουργός για selfies – Κυβέρνηση μπαμπούσκα!…του Γ. Λακόπουλου.

0
445

Αδύναμοι υπουργοί, άγνωστοι υφυπουργοί, πανίσχυροι μετακλητοί και επί θύραις Ministerexit.

Έβγαλαν ωραίες φωτογραφίες, μοίρασαν βιογραφικά – που επιμελήθηκαν επικοινωνιολόγοι,  εγκαταστάθηκαν στα γραφεία τους και υπέγραψαν χαμογελώντας την εκτέλεση του προϋπολογισμού που τους άφησε ο Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός  άρχισε να «λείπει ταξίδι για δουλειές».

Αλλά όλο λάδι και από τηγανίτα τίποτε. Η νέα κυβέρνηση δείχνει να «κλάταρε» πριν την ώρα της και ήδη διακινούνται πληροφορίες για  ανασχηματισμό και ονόματα που βλέπουν κιόλας την έξοδο.

Από την πλευρά τους πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν δύο στοιχεία:

Το πρώτο: Ο τομέας στον οποίο διακρίθηκε ως τώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι….selfies. Κατά σύσταση προφανώς των επικοινωνιολόγων του για να δείχνει δημοφιλής.

Το δεύτερο: Στην πράξη η κυβέρνηση αποδείχθηκε…μπαμπούσκα. Στα περισσότερα υπουργεία απέξω υπάρχει ο υπουργός. Από μέσα ο υφυπουργός που τοποθετήθηκε για να καλύπτει τις αδυναμίες του υπουργού. Παραμέσα ένας «γκαουλάιτερ» του Μεγάρου Μαξίμου – υφυπουργός, γενικός γραμματέας ή απλώς διοικητικός παράγοντας.

Δεν μάθαμε ακόμη αν και η ΕΥΠ έχει ήδη τοποθετήσει τους «ανταποκριτές» που ανήγγειλε κατά υπουργείο.

Και στο κέντρο της μπαμπούσκας βρίσκεται η πραγματική εξουσία. Με την μορφή ενός πρωθυπουργικού «συμβούλου», συνεργάτη, ή απλώς…συγγενή, που έχει εγκατασταθεί το Μέγαρο Μαξίμου και «κάνει τα κουμάντα». Έτσι οι περισσότεροι υπουργοί έχουν τη «σκιά» τους. 

Αυτό είναι το «επιτελικό κράτος» που «οραματίσθηκε» ο καθηγητής Γ. Γεραπετρίτης και απέτυχε να «πουλήσει» στον Γ. Παπανδρέου προ ετών, αλλά το βρήκε θαυμάσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το «αγόρασε», το εγκατέστησε γύρω του και τώρα προκύπτει ήδη ότι δεν λειτουργεί.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here