Πρωτοφανές Ράπισμα στην Κυβέρνηση από τον Γάλλο Πρόεδρο.

0
422

Το «newsbreak.gr» είχε αποκαλύψει από τον Ιανουάριο ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα για τον εορτασμό της 200ής επετείου από την Εθνεγερσία.

Και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη, η οποία εκβιαζόμενη από τις ΗΠΑ και την Γερμανία, φέρθηκε απρεπέστατα προσβάλλοντας τρεις φορές την Γαλλία και τώρα πληρώνει την στάση της.

Γράφαμε λοιπόν ξεκάθαρα:

«Το χειρότερο όλων όμως είναι οι φήμες που διαδίδονται για τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ότι αρνήθηκε την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γεγονός που συνιστά ασύλληπτη πρόκληση, εάν το συνδυάσουμε με την παραγγελία-μαμούθ των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών, που θα αποφέρουν δισεκατομμύρια ευρώ στα γαλλικά ταμεία.

Ρωτούμε λοιπόν ευθέως τον Πρωθυπουργό: Τι έγινε με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο; Γιατί τέτοια σιωπή;»

Η εξέλιξη ήταν γνωστή εδώ και ημέρες, αλλά στις 19/03/21 εξαναγκάστηκαν να την ομολογήσουν και στην Ελλάδα, μετά την δήλωση του Γάλλου Προέδρου.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής (19/3) έγινε επίσημα γνωστό ότι το ταξίδι του Γάλλου Πρόεδρου Εμμανουέλ Μακρόν ματαιώνεται λόγω του νέου αυστηρού lockdown στο οποίο μπαίνει η Γαλλία για έναν μήνα στο Παρίσι και σε άλλες 16 περιοχές.

Οι δικαιολογίες περί «κορωνοϊού» είναι αστείες, διότι εάν όντως υπήρχε πρόβλημα και ακυρωνόταν ελέω πανδημίας, η επίσκεψη για την κορυφαία επέτειο, δεν θα ερχόταν ούτε η Γαλλίδα υπουργός άμυνας. Όπως φυσικά δεν θα ερχόταν και ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει την παρέλαση.

Το σημαντικό είναι ότι ενώ η απόφαση του Γάλλου προέδρου είχε ληφθεί εδώ και τέσσερις ημέρες, η Κυβέρνηση το έμαθε σήμερα! Μιλάμε για τον απόλυτο εξευτελισμό.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά αρνητική για την Ελλάδα.

Παράλληλα, δύσκολο είναι το κλίμα στο Μαξίμου μετά το άδειασμα του Μακρόν στον Μητσοτάκη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε κρίση πανικού και ψάχνει που θα ξεσπάσει την οργή του καθώς τον παγίδευσαν με τις Δημόσιες προσκλήσεις για την παρέλαση σε ξένους ηγέτες, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προετοιμασία από πριν ώστε να μην εκτεθεί η Κυβέρνηση όταν τους καλέσει.

Το πρόβλημα στη ΝΔ είναι βαθύτερο και αγγίζει πλέον όλη την επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου αλλά και της οδού Πειραιώς που θα πρέπει να ανασυσταθεί. Οψόμεθα!!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ελληνογαλλική κρίση για τις φρεγάτες υπό το χαμόγελο του Αμερικανού Πρέσβη.

Έχουμε γράψει εδώ και αρκετές εβδομάδες πως ο Γάλλος Πρόεδρος δεν θα επισκεφτεί την Ελλάδα την 25η Μαρτίου για τον εορτασμό των 200 ετών της Εθνεγερσίας, λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα των Γαλλικών φρεγατών, καθώς με αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού, η χώρα μας υπαναχώρησε από την συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας με την Γαλλίδα ομόλογό του.

Η στάση της χώρας μας συνιστά προσβλητική συμπεριφορά για οποιαδήποτε χώρα, πόσο μάλλον για την Γαλλία η οποία είναι υπερδύναμη ενώ είναι πλήρως απογοητευτική και η ευκολία με την οποία ο Αμερικανός Πρέσβης, μπορεί και τινάζει κάθε φορά με παρεμβάσεις και δηλώσεις του συμφωνίες στον αέρα.

Κάθε φορά που διέρρεε συμφωνία Ελλάδος-Γαλλίας για τις φρεγάτες, έβγαινε ο Αμερικανός Πρέσβης σε μία συνέντευξη, όπου δήλωνε παρών και υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια προκειμένου να προωθήσει αμερικανικές φρεγάτες και να σταματήσει την συμφωνία με την Γαλλία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να επενδύσουν στην Ελλάδα μέσω της Διεθνούς Επιχείρησης Οικονομικής Ανάπτυξης (DFC), ένα εξαιρετικά επιτυχημένο επενδυτικό fund»διαβεβαίωνε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ σε συνεντεύξεις του.

Φυσικά η Διεθνής Επιχείρηση Οικονομικής Ανάπτυξης, δεν είχε τέτοιο σχεδιασμό ούτε στον προϋπολογισμό της. Αυτό όμως ήταν αρκετό προκειμένου το μέγαρο Μαξίμου να παρενέβαινε και να διέκοπτε την συζήτηση με την Γαλλία, προκαλώντας την οργή της Γαλλικής πλευράς, υπό το χαμόγελο του πραγματικά χαρισματικού αμερικανού πρέσβη.

Και αυτό θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε, ο Τζέφρι Πάιατ με τρεις κουβέντες κατάφερε να διαλύσει την Στρατηγική συμφωνία αμυντικού χαρακτήρα για την οποία είχε δεσμευτεί η Γαλλία και την είχε ανακοινώσει με επίσημη ανακοίνωση της υπουργού άμυνας. Πραγματικά κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο.

Ελπίζουμε μόνο αυτή την μεγάλη επιτυχία του Αμερικανού Πρέσβη να μην την πληρώσει ακριβά η Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here