Πρόεδρος Δημοκρατίας χωρίς αυτόνομο πολιτικό βάρος, η επιλογή Μητσοτάκη…του Σαρακινού Βαγγέλη.

0
431

Αιφνιδιαστική ήταν η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα που πρότεινε για την Προεδρία της Δημοκρατίας σε ότι αφορά το πρόσωπο του υποψηφίου, αλλά και τον χρόνο της ανακοίνωσής του.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τελικά την πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, γυναίκα, δικαστικό με οικολογικές «ευαισθησίες», κυρίως όμως πρόσωπο χωρίς κάποια έντονη πολιτική απόχρωση.

Τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, με το οποίο ανακοίνωσε την πρότασή του, όσο και κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου αποτελεί μια «ενωτική, προοδευτική και αξιοκρατική» επιλογή.

-Ενωτική γιατί, όπως υποστηρίζουν η υποψήφια δεν προέρχεται από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ.

-Προοδευτική γιατί στην επαγγελματική σταδιοδρομία της, ως δικαστικός, συνέβαλε στη διαμόρφωση νομολογίας, η οποία είναι ταυτόχρονα φίλο-περιβαλλοντική και φίλο-αναπτυξιακή.

-Αξιοκρατική  γιατί φέρνει, για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, μια γυναίκα στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Πρόκειται όντως για ένα τρίπτυχο, το οποίο θα δυσκολέψει, από ότι φαίνεται, την ηχηρή, τουλάχιστον, απόρριψη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν ήταν όμως μόνον αυτός ο λόγος που ο πρωθυπουργός κατέληξε σε αυτήν την επιλογή.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here