Πρόστιμα της πολεοδομίας στον Δήμο Κηφισιάς και στον ενοικιαστή για τον «Νάρκισσο» της Εκάλης!

0
342

Στον απόηχο της σχετικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον «Νάρκισσο» της Εκάλης, την περασμένη εβδομάδα, πρόστιμο «φωτιά» για αυθαίρετες κατασκευές και διακοπή εργασιών στο μισθωμένο δημοτικό κατάστημα, που λειτουργεί ως παραδοσιακό εστιατόριο, επέβαλε η Υπηρεσία Δόμησης Νέας Ιωνίας (αρμόδια για αρκετές περιοχές του Βόρειου Τομέα).

Κατόπιν αυτοψίας που διενήργησε η Πολεοδομία στις 8/9/2016, βάσει καταγγελίας, κατέγραψε και τοιχοκόλλησε προς τους ενδιαφερόμενους, τον ιδιοκτήτη Δήμο Κηφισιάς (Κοινότητα Εκάλης) και τον ενοικιαστή, πρόστιμο ύψους 155.000 ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές και 29.000 ευρώ, περίπου, για διατήρηση αυθαιρέτων.

Ο Δήμος Κηφισιάς προτίθεται να καταθέσει ένσταση, στηριζόμενος στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος του προστίμου αφορά στην ανέγερση του κτιρίου, το οποίο υφίσταται πριν από το 1955, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου. 

Η Υπηρεσία Δόμησης κατέγραψε αυθαίρετες κατασκευές στο υπόγειο, στο ισόγειο και σε βοηθητικούς χώρους, στον ακάλυπτο χώρο, περιτοίχιση, πλακοστρώσεις, νέες εργασίες, κ.α., καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καπάτσος (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ) είχε προαναγγείλει την καταγγελία στην Υπηρεσία Δόμησης του Βόρειου Τομέα, για το μισθωμένο δημοτικό κατάστημα «Νάρκισσος», στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 7/9.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «πέπλο μυστηρίου και σειρά παρατυπιών σε έγγραφα και οικοδομική άδεια», ενώ αποχώρησε από τη συνεδρίαση, όταν δεν του δόθηκε η ευκαιρία να δευτερολογήσει.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος έκανε λόγο για «αναβίωση του Ναρκίσσου που συγκεντρώνει την ικανοποίηση και την ευαρέσκεια της πλειοψηφίας των κατοίκων της Εκάλης».

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το κτίσμα έχει νομιμοποιηθεί με τις διαδικασίες του Ν. 4178/2013 και καλωσόρισε μια τυχόν αυτοψία από την Πολεοδομία.

Ο δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, Παναγιώτης Κανακάκης, ζήτησε να έρθει ο πλήρης φάκελος του «Ναρκίσσου» στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τη νομιμοποίηση του δημοτικού κτίσματος, τις εργασίες επέκτασης και τις εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι κατόπιν διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε με τους πολίτες, σε ανοιχτή συνεδρίαση και ηλεκτρονικά, κατά το προηγούμενο έτος, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, αποφάσισε ομόφωνα ότι το ακίνητο «Νάρκισσος» θα διατεθεί ως παραδοσιακό οινομαγειρείο ή ζαχαροπλαστείο με τραπεζοκαθίσματα.

Η ολοκλήρωση των όρων του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου.

Υ.Γ. Αναμένεται, λίαν προσεχώς, αυτοψία του κτίσματος από την Πολεοδομία προς πιστοποίηση της νομιμοποιήσης του, με τις διαδικασίες του Ν. 4178/2013.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here