Πρώην Στέλεχος της Ναζιστικής οργάνωσης αποκαλύπτει: Από τον υπόκοσμο τα τάγματα εφόδου…

0
340

Ο…καλός βίος των στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει:

Για τον τρόπο που λειτουργούσε η Χρυσή Αυγή, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Open TV ο Δημήτρης Βογιατζής, ο οποίος ήταν για μια δεκαετία στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος, είχε διατελέσει μέλος της κεντρικής επιτροπής, υποψήφιος βουλευτής, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και πρώην πυρηνάρχης της οργάνωσης.

«Λειτουργούσαν τουλάχιστον ως μια εγκληματική συμμορία, με όρους μυστικούς, με όρους αδελφικούς, με μια ομερτά. Με τον τρόπο που λειτουργούσαν ήταν σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα συμβεί ένα πολύ σοβαρό έγκλημα, το οποίο δυστυχώς συνέβη και χάθηκε μια ψυχή»…ανέφερε ο Δημήτρης Βογιατζής.

Ο ίδιος παρέμεινε στις τάξεις της Χρυσής Αυγής έως το 2019 και μάλιστα είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα αποχώρησε πριν από τις τελευταίες εκλογές και έστειλε επιστολή στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, καταγγέλλοντας απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Κώστας Παπαδάκης στο OpenTV, «ο Θανάσης Καμπαγιάννης ανήρτησε την επιστολή στην ιστοσελίδα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωστεί, αλλά το δικαστήριο δεν δέχτηκε την ανάγνωσή της».

Ο Βογιατζής μίλησε για τις ναζιστικές μεθόδους, με τις οποίες τα πρωτοπαλίκαρα του Μιχαλολιάκου έστηναν τα διαβόητα «τάγματα εφόδου», τα οποία το κόμμα στελέχωνε με άτομα του υποκόσμου.

«Μεταξύ της περιόδου 2012 και 2013, δηλαδή πριν τις προφυλακίσεις της ηγετικής ομάδας, υπήρχε ξεκάθαρα ένα κομμάτι το οποίο θεωρούσαν περιφρούρηση, αλλά ακούγεται πιο “κυνικά” ως τάγματα εφόδου. Θεωρούσαν καλό να έχεις κάνει φυλακή. Εάν ήσουν φυλακισμένος, “φουσκωτός”, δυναμικός ή “καρατερίστας” ήσουν πιο αξιόλογος στο κόμμα», αποκαλύπτει το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής και τονίζει, ότι «ανα πάσα στιγμή μπορούσε να γίνει ένα έγκλημα».

Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα στελέχη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούσαν τα «τάγματα εφόδου» ακόμα και για προστασία στα νυχτερινά μαγαζιά ή για προσωπικές τους διαφορές. «Επειδή είχαν κόντρες, ή επειδή ήθελαν να πουλήσουν εκδούλευση, ακόμα και “μπραβιλίκια”, τα πραγματοποιούσαν αυτά με σκοπό να φανούν ακόμα και στο κόμμα ως ήρωες. Κάποιος που χτυπούσε κάποιον άλλο φαινόταν σαν ήρωας στο κόμμα», ξεκαθαρίζει ο Βογιατζής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τον Ιούλιο του 2019, ο Δημήτρης Βογιατζής, με μήνυμά του είχε ζητήσει συγγνώμη από όσους είχε παρασύρει και είχε πείσει να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here