Πρώτες εικόνες από την τετραμερή άσκηση «Ευνομία 2020».

0
482

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η τετραμερής αεροναυτική άσκηση «ΕUΝΟΜΙΑ» ανοικτά της Κύπρου και συγκεκριμένα στην περιοχή νοτιοδυτικά της Πάφου.

Θαλάσσια και εναέρια μέσα Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, χρησιμοποιώντας τη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.

Το υπουργείο Άμυνες Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της άσκησης, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27/08.

Με αφορμή πάντως την κοινή άσκηση και την προσγείωση Γαλλικών μαχητικών στην Κύπρο το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε νέα ανακοίνωση καταδικάζοντας το γεγονός.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η «προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη προς τις συμφωνίες του 1960.

Με αυτή τη στάση, η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το Ελληνοκυπριακό δίδυμο το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο». «Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι είναι εκείνοι που προσπαθούν για την εξεύρεση λύσης στην περιοχή», προστίθεται.

Υ.Γ. Αιφνιδιάστηκαν οι Τούρκοι.

Κίνηση-ματ από την Ελληνική ΠΑ, η οποία δείχνει πως κάνει ότι θέλει τους Τούρκους. Η Άγκυρα καταλαβαίνει μόνο από επιθετικές κινήσεις, με τα ελληνικά ”φτερά” να κάνουν πλάκα στους «γείτονες».

Ταυτόχρονα όπως σας αποκαλύπτεται σε χάρτη, Ελληνικό κατασκοπευτικό συντόνιζε την επιχείρηση στην Α. Μεσόγειο.

Τρίωρη άσκηση στην οποία συμμετείχαν δύο Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale τα οποία μετασταθμεύουν στη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» της Πάφου, ακόμη ένα ζεύγος Ελληνικών F-16 τα οποία προσγειώθηκαν χθες στην στρατιωτική βάση της Πάφου στην Κύπρου και ακόμη έξι Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την Κρήτη ειδικά για τα σημερινά γυμνάσια και πέταξαν μέχρι την Κύπρο πραγματοποιήθηκε προχθές.

Η κίνηση αυτή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από όλα ήταν μια επίδειξη ισχύος της καλύτερης αεροπορικής δύναμης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, έναντι της υποτιθέμενης τουρκικής πολεμικής μηχανής.

Αυτό το οποίο φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει τους Τούρκους επιτελείς είναι το γεγονός ότι τόσο ο Ελληνικός Στόλος όσο και η Πολεμική Αεροπορία με εντολές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου έχουν βγει πλέον από το Αιγαίο και έχουν τις τελευταίες ημέρες έντονη παρουσία στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.Τόσο με την αεροναυτική άσκηση νότια του Καστελόριζου όσο και με την τετραμερή άσκηση στη Μεγαλόνησο.

Ειδικά η μεταστάθμευση Ελληνικών F-16 από την 336 Πολεμική Μοίρα «ΟΛΥΜΠΟΣ» αλλά και η πρόθεση να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η Ελληνική αεροπορική παρουσία στην Κύπρο έπειτα από πολλά χρόνια δείχνουν ότι η Αθήνα έχει αποφασίσει να διεκδικήσει ακόμη πιο ενεργό ρόλο συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here