Πρώτοι στο ΝΑΤΟ οι Έλληνες πιλότοι – Πήραν όλες τις πρωτιές στην παγκόσμια ελίτ των ιπτάμενων μαχητών.

0
462

Μία εξαιρετική εμφάνιση έκαναν οι Έλληνες πιλότοι με τα Mirage 2000-5 στο Albacete της Ισπανίας κρατώντας και πάλι τα ηνία μεταξύ των πιλότων του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, τον τίτλο του «Καλύτερου Πολεμιστή του Κόσμου» «Best Warrior» τον κατέκτησε Έλληνας πιλότος, δημιουργώντας πλέον μια σταθερή παράδοση της ΠΑ στη σχετική διοργάνωση.

Από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, η 331 Μοίρα (331Μ) της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Τανάγρας, συμμετείχε στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2018 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «veteranos.gr».

Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 114 ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη Mirage 2000-5 και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

Την πρωτιά πήραν οι Έλληνες πιλότοι με τα Mirage 2000-5 στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας κρατώντας και πάλι τα ηνία μεταξύ των πιλότων του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η 331 Μοίρα ανέλαβε αποστολές σύμφωνες με την αποστολή της Μοίρας τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Στην συγκεκριμένη άσκηση, συμμετείχαν οι Πολεμικές Αεροπορίας της Ισπανίας με αεροσκάφη EF2000 Eurofighter, της Γαλλίας με Rafale, του Βελγίου με F-16MLU, της Πολωνίας με F-16M και της Ιταλίας με Tornado και AMX.

Οι ιπτάμενοι της 331Μ πρώτευσαν τόσο σε συλλογικό όσο και προσωπικό επίπεδο, στους τομείς της εκπαίδευσης, μεταξύ των πληρωμάτων των χωρών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Να σημειωθεί ότι τα πληρώματα των Ελληνικών Μιράζ ψηφίστηκαν από τους Χειριστές των Μαχητικών που πήραν μέρος στο TLP 2018-3……ως οι Καλύτεροι Πολεμιστές!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here