ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ η χαμηλή βλάστηση στην οδό Τσόκρη και Μουστάκα στην περιοχή ΟΥΛΕΝ στην Κάτω Κηφισιά.

0
556

Παραλίγο να είχαμε δράματα το μεσημέρι, στις 2.00 μμ. της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, όταν άναψε φωτιά σε οικόπεδο με χαμηλή βλάστηση στην οδό Τσόκρη και Μουστάκα στην περιοχή ΟΥΛΕΝ στην Κάτω Κηφισιά.

Ο δυνατός αέρας αλλά και οι στενοί δρόμοι έκαναν τη πυρόσβεση δύσκολη αν και τα πυροσβεστικά έφτασαν σχεδόν αμέσως αφού και η Πυροσβεστική Σχολή είναι δίπλα.

Η φωτιά ευτυχώς δεν πέρασε την Τσόκρη, ένα δρόμο μόλις τρία μέτρα, ο οποίος χώριζε το οικόπεδο από τρία σπίτια,  αλλά έκανε ζημιές σε παρακείμενο φυτώριο.

Την ίδια ώρα που η Πυροσβεστική επιχειρούσε, μαζί υδροφόρες του  Δήμου Κηφισιάς αλλά και των Αφιδνών, ξέσπασε περιέργως και φωτιά σε οικόπεδο με κερά χόρτα σε παράδρομο της Τσόκρη, το οποίο μάλιστα ήταν και αρκετά μακριά από το κυρίως μέτωπο.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι αν και υπάρχει υποχρέωση για τον καθαρισμό των οικοπέδων από τα ξερά χόρτα κανείς από τους ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρεται και κανείς από το Δήμο ή άλλη υπηρεσία δεν τους ενοχλεί.

Αποτέλεσμα τέλη Οκτώβρη που έχει τυπικά τελειώσει η αντιπυρική περίοδος, με τις ζέστες αυτά τα οικόπεδα να γίνονται πυριτιδαποθήκες. Άραγε τώρα έστω και κατόπιν εορτής θα αναλάβει κανείς τις ευθύνες τους;

Οι κάτοικοι στα λίγα σπίτια της περιοχής ζουν συνεχώς με το φόβο της φωτιάς. Το παρακείμενο οικόπεδο, επάνω στην Τσόκρη, από αυτό που έπιασε φωτιά είναι στην ίδια τραγική κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here