Πυροτεχνήματα ή βόμβες έριξε ο Καμμένος για τα Σκόπια;

0
362

Αναταράξεις στην κυβέρνηση προκαλούν οι νέες βόμβες που έριξαν οι ΑΝΕΛ, με τον Πάνο Καμμένο να παρουσιάζει από τις ΗΠΑ εναλλακτική στην Συμφωνία των Πρεσπών και τον εκπρόσωπο του κόμματος να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης πρότασης μομφής, αν κατατεθεί από τη ΝΔ.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου διαμηνύει ότι παραμένει πιστό στην Συμφωνία, ενώ στελέχη της κυβέρνησης σημειώνουν ότι δεν υπάρχει πλάνο Β στο Μακεδονικό.

Πριν καν αρχίσει η συζήτηση στα Σκόπια για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, η μπάλα πέρασε ήδη τα σύνορα και βρέθηκε στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης, βγάζοντας για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τις διαμετρικά αντίθετες απόψεις των δύο εταίρων.

Ο Πάνος Καμμένος από τις ΗΠΑ, όπου είχε συναντήσεις με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Τζον Σάλιβαν, και τον αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, υφυπουργό Γουές Μίτσελ, αφού εκτίμησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει από την Βουλή των Σκοπίων, παρουσίασε την δική του εναλλακτική πρόταση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας η ελληνική πλευρά έδειξε την «καλή της θέληση», αλλά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κατέδειξε ότι η πλειονότητα των πολιτών στην γειτονική χώρα δεν στηρίζει την συμφωνία. Όπως εκτίμησε, αυτό το γεγονός θα δώσει στο μέλλον συνέχεια στον αλυτρωτισμό.

Το πλάνο Β και η μομφή

Για τον λόγο αυτόν, και συνεκτιμώντας ότι η συμφωνία δεν θα επικυρωθεί από την ΠΓΔΜ, ο Πάνος Καμμένος πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία και την Βουλγαρία. Πρότεινε, μάλιστα, σε μεταγενέστερο χρόνο να συμμετάσχει και η Σερβία.

Κατά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, με την υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας από την μία επιτυγχάνεται ο γεωπολιτικός στόχος, που είναι η ανάσχεση της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια, από την άλλη μπαίνει στο πάρκινγκ το ονοματολογικό των Σκοπίων, η επίλυση του οποίου μετατίθεται στο μέλλον.

Η συνέχεια  ΕΔΩ………..

Υ.Γ. Αφού ο Καμμένος  βλάπτει σοβαρά την χώρα, πείτε στον Τσίπρα να εγκαταλείψει την τριμερή με τον Σίσι.

Υ.Γ.1. Ο Πάνος Καμμένος κατάφερε και έθεσε στην ατζέντα το θέμα της Καρπάθου που καθιστά το Αιγαίο ελληνική λίμνη. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μάτις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here