Πόρισμα Ρακιντζή: Στη λίστα των επίορκων βρίσκονται αργόμισθοι, πλαστογράφοι και παιδεραστές εκπαιδευτικοί!!

0
366

Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέοναδρος Ρακιντζής στο πόρισμα του υποστηρίζει πως η λίστα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων είναι γεμάτη από πλαστά πιστοποιητικά, υποθέσεις παιδεραστίας εκπαιδευτικών ακόμη και υπάλληλοι που απουσιάζουν αδικαιολόγητα ή εισπράττουν παράτυπα επιπλέον αμοιβές.

Ενδεικτικά παραδείγματα επίορκων υπαλλήλων

Για γέλια και για κλάματα είναι τα παραδείγματα που αναφέρει κ.Ρακιντζής.

– Μία σκανδαλώδης περίπτωση αργομισθίας είναι η περίπτωση οδηγού στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ ΑΕ), η οποία γινόταν ανεκτή επί μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε διοικητική ενέργεια ούτε προς την κατεύθυνση της αποκάλυψης και τιμωρίας που χτυπά την κάρτα του, αλλά ούτε και για την έγκληση και τιμωρία του αργόμισθου υπαλλήλου.

– Παράλληλα στην ΤΕΟ ΑΕ λόγω συρρίκνωσης των αρμοδιοτήτων της αποφασίστηκε η ημερήσια απασχόληση να περιοριστεί παρανόμως σε έξι ώρες αντί του οκταώρου, ενώ οι αποζημιώσεις εκτός έδρας μετακινήσεων έφτασαν στη διάρκεια μίας πενταετίας στα 5,7 εκατ. ευρώ χωρίς να υπάρχουν δικαιολογητικά.

– Γενική διευθύντρια στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων είχε δηλώσει ως επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας «πολύ καλά», πήρε με τα 50 επιπλέον μόρια του προσόντος αυτού τη θέση, ωστόσο ως πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας εμφάνισε απλή βεβαίωση παρακολούθησης κύκλου μαθημάτων του Βρετανικού Συμβουλίου.

Και όμως η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί, αφού όπως προέκυψε από την αλληλογραφία του ΓΕΔΔ με το Βρετανικό Συμβούλιο, η βεβαίωση αυτή επ' ουδενί αποτελεί πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη υπάλληλος έμεινε ατιμώρητη από το πειθαρχικό συμβούλιο.

– Εκπαιδευτικός που ασελγούσε κατ' επανάληψη εις βάρος μαθητριών κάτω των 12 ετών τιμωρήθηκε με ποινή παύσης έξι μηνών γιατί το πειθαρχικό συμβούλιο δεν έκρινε πως συντρέχουν λόγοι απόλυσής του παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελία είχε εκδώσει ένταλμα κράτησης.

– Τις 32.000 ευρώ ετησίως φτάνουν οι συμβάσεις και οι υπερωρίες για τους εξωτερικούς συνεργάτες οδηγούς του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, η οποία βρίσκεται προς κατάργηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here