Πόσο άραγε εκτιμάται μια ψήφος;

0
603

ΑΚΟΥΣΟΝ……ΑΚΟΥΣΟΝ!!

ΑΚΟΥΣΑΜΕ ότι ο «τάδε» προσφέρει  5.000 ευρώ ανά Δημοτικό Σύμβουλο, για να πάει  μαζί του τη δεύτερη Κυριακή. Άλλος ανεβάζει την ταρίφα σε 30.000 ευρώ ανά Δημοτικό Σύμβουλο, για να πάει μαζί του τη δεύτερη Κυριακή!…..

Κυκλοφορεί μάλιστα και κατάλογος  για το ποιος δέχτηκε και ποιος απέρριψε την προσφορά. Πόσο άραγε εκτιμάται μια ψήφος;  Και πόσοι από αυτούς που τα λένε θα την πούλαγαν;

Ποιος άραγε μπορεί να είναι τόσο αφελής;

Οι  δημοτικές εκλογές του 2014 στην Κηφισιά, με την ανατροπή του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής, αποδεικνύουν ότι οι ψηφοφόροι κάνουν τελικά ότι θέλουν οι ίδιοι και διατηρούν μάλιστα το δικαίωμα να αλλάξουν γνώμη από τη μια Κυριακή στην άλλη.

Σήμερα, 750 περίπου υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για να διεκδικήσουν την ψήφο σας, είτε ανήκετε στη δική τους παράταξη είτε όχι.

Μπορεί να σας υπόσχονται «εξυπηρετήσεις» για θέματα που αντιμετωπίζετε ως Δημότες, ή να επικαλούνται «υπηρεσίες» που σας έχουν κάνει στο παρελθόν, για να διεκδικήσουν ξανά την ψήφο σας.

Ο  πληθυσμός των εν λόγω υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων  που είναι απαραίτητος για την συγκρότηση των Συνδυασμών που διεκδικούν τον Δήμο Κηφισιάς είναι πολύ μεγάλος. Περίπου 50 υποψήφιοι επί 15 τουλάχιστον Συνδυασμούς και υποχρεωτικά με ποσόστωση 60% ανδρών και 40% γυναικών.

Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα έχει παρατηρηθεί  ότι  ανάμεσά τους έχουν συ-στρατευθεί υποψήφιοι «άπειροι» οι οποίοι δεν έχουν ιδέα  ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι διαρκής υπηρεσία προς τον πολίτη και την πόλη και όχι εξουσία.

Και αυτό, διότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην εξεύρεση υποψηφίων με ουσιαστική εμπειρία στην Διοίκηση, που ο Δήμος την δεδομένη χρονική στιγμή έχει ανάγκη λόγω των μετεκλογικών συνεργασιών που θα προκύψουν.

Παρόλα αυτά όμως, ο αχταρμάς των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που «δημιουργείται», βοηθά να επιβιώσουν ορισμένοι ευκαιριακοί ή καιροσκόποι υποψήφιοι Δήμαρχοι, εξασφαλίζοντας μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο!….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here