Πότε θα αποκτήσουμε «Επιχειρησιακό κράτος» γιατί το «Επιτελικό» του Μητσοτάκη κάηκε.

0
345

Αυτές τις ημέρες που η χώρα μας βασανίζεται από τις δασικές πυρκαγιές που έχουν κόστος ευτυχώς μόνο σε περιουσίες αλλά επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών με την απώλεια πνευμόνων πρασίνου σε πολλές περιοχές, μόνο οργή προκαλεί η διαχρονική αφασία της πολιτείας για την πρόληψη των φυσικών καταστροφών.

Είναι γεγονός ότι πολλές πυρκαγιές θα είχαν αποφευχθεί εάν είχε σχεδιαστεί και υλοποιηθεί ένα συνεκτικό σχέδιο που να έριχνε το βάρος στην 24ωρη επιτήρηση όλης της επικράτειας από μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAV/DRONES), τα οποία πετώντας ημέρα και νύχτα με μικρό κόστος θα έδιναν real-time εικόνα και θα ειδοποιούσαν έγκαιρα σε περίπτωση κινδύνου, οπότε στη συνέχεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις (εναέριες-επίγειες) θα μπορούσαν να επέμβουν έγκαιρα και αποσοβήσουν τα χειρότερα, τα οποία τώρα ζούμε.

Δυστυχώς ο Σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας δίνει το βάρος στην καταστολή με ενοικιάσεις πυροσβεστικών Α/Φ και Ε/Π τα οποία όμως έχουν περιορισμούς στην εκτέλεση της αποστολής τους λόγω καιρικών και άλλων παραγόντων (αδυναμία εκτέλεσης νυκτερινών αποστολών, αδυναμία εκτέλεσης αποστολής υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες συναρτώμενες με τον τύπο του μέσου κ.α.).

Τις ημέρες αυτές πολλοί είναι αυτοί που μέμφονται την Τουρκική κυβέρνηση διότι ενώ κατασκευάζει UAV αδιαφορεί για την ύπαρξη στόλου πυροσβεστικών Α/Φ, με αποτέλεσμα την οικτρή όντως επίδοση στον τομέα της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών.

Επιπλέον η τουρκική κυβέρνηση καταγγέλλεται ότι δεν χρησιμοποιεί τα UAV (πάνω από 100 διαθέτουν οι ΕΔ) για την επιτήρηση.

Ξεχνάμε όμως κάτι: Η Τουρκία ΔΙΑΘΕΤΕΙ UAV και τις τελευταίες ημέρες και μετά την λαϊκή κατακραυγή τα χρησιμοποιεί για την επιτήρηση των πυρκαγιών. Καθημερινά κατά μήκος των παραλίων πετούν 5-6 UAV (BAYRAKTAR-ANKA-HERON), ενώ στο εσωτερικό (επαρχία Αδάνων) επιχειρεί το νέο UAV AKSUNGUR που έχει προμηθευτεί η Διεύθυνση Δασών.

Εμείς τι ακριβώς έχουμε:

-Τα ξεπερασμένης τεχνολογίας και ταλαιπωρημένα SPERWER που μετά την “βαριά” προσγείωση κατά την επιστροφή χρειάζονται επισκευές;

-Τα 2 HERON που νοικιάσαμε από το Ισραήλ;

Και προς Θεού μην πει κανείς ότι δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί μόνο γέλια θα προκαλέσει…

-Πότε λοιπόν θα υπάρξει ΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (γιατί μόνο λογική χρειάζεται);

-Πότε θα μπει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ το κοινωνικό σύνολο και το συμφέρον της χώρας;

-Και τέλος πότε θα αποκτήσουμε «επιχειρησιακό κράτος», γιατί όπως αποδεικνύεται αυτές τις ημέρες το «επιτελικό» είναι μόνο για τη θεωρία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here