Πώς αντιμετωπίζουν οι Δήμοι τα προβλήματα της καθημερινότητας – Το παράδειγμα της Κηφισιάς.

0
504

Οι δυσχέρειες στην καθημερινότητα των πολιτών είναι το «στοίχημα» που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι.

Προβλήματα όπως μια καμένη λάμπα σε ένα κομβικό σημείο για την ασφάλεια των δημοτών, όπως πχ σε μια παιδική χαρά ή θέματα που μπορεί να προκαλέσουν τριβές, όπως η απόθεση κλαδιών ή φύλλων από τον κήπο του γείτονα, στο δρόμο, είναι καθημερινές «προκλήσεις» για την αποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος Κηφισιάς, εδώ και 1,5 χρόνο, έχει επιστρατεύσει την τεχνολογία, ώστε η διαχείριση τέτοιων ζητημάτων να γίνεται άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μια ηλεκτρονική υπηρεσία επιτρέπει στους δημότες να διατυπώσουν άμεσα τα αιτήματά τους ενώ ταυτόχρονα βοηθά το Δήμο να έχει άμεση εικόνα για όλα τα υπάρχοντα ή αναδυόμενα προβλήματα, σε πραγματικό χρόνο.  Ήδη έχουν καταχωρισθεί χιλιάδες αιτήματα. 

Πώς λειτουργεί η ηλεκτρονική υπηρεσία «Αιτημάτων Καθημερινότητας»

Ο πολίτης μπορεί να μπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου (www.kifissia.gr/kif/gdimoti )  και στη συνέχεια να ανοίξει ένα λογαριασμό.

Αφού δώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του, γράφει το αίτημα και άμεσα ενημερώνεται για το αν το πρόβλημα εμπίπτει στο δήμο ή σε άλλο φορέα. Εν συνεχεία, εφόσον ανήκει στο δήμο, ενημερώνεται και για την πορεία του αιτήματος.

Οι δημότες μπορούν να ενημερώνουν άμεσα για προβλήματα και μέσω της εφαρμογής «Kifissia in Action»  που είναι διαθέσιμη δωρεάν για Android και iOS.

Για τους δημότες που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 213 2007272 προκειμένου να καταθέσουν το θέμα τους.

Οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς μπορούν να μιλήσουν απευθείας στο δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, στις Συνοικιακές Συνελεύσεις.

Από το 2014 έχουν πραγματοποιηθεί στο Δήμο πάνω από 140 συνελεύσεις με στόχο την καταγραφή των καθημερινών προβλημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here