ΠΩΣ θα ανοίξουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

0
441

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου, χωρίς ραντεβού, αλλά με όριο ατόμων ανά τετραγωνικά μέτρα, από την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με εξαίρεση τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές που θα επαναλειτουργήσουν με «click away».

Επίσης ανοίγουν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδα σώματος καθώς και διαιτολογικές μονάδες, με εξαίρεση την άσκηση. Επαναλειτουργούν και τα εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 07:00-20:00. Οι μετακινήσεις από και προς τα καταστήματα θα γίνονται με την αποστολή sms στο 13033 με τον κωδικό 2.

Το sms θα έχει διάρκεια δύο ωρών με βάση την ώρα αποστολή του sms. Όπως είπε στα καταστήματα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα 4 πελάτες ανά 100 τμ και ένας επιπλέον πελάτης για κάθε επιπλέον 25 τμ .

Όσον αφορά στους εξωτερικούς χώρους των εμπορικών κέντρων που επαναλειτουργούν, επίσης ισχύει ο κανόνας «1 πελάτης ανά 25 τμ». Στα ταμεία θα πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μ. μεταξύ των πελατών.

Επιπλέον, στα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και διαιτολογικές υπηρεσίες πρέπει να τηρείται επίσης απόσταση 2 μ μεταξύ των θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 24/1.

ΥΣΤΕΡΟΡΟΓΡΑΦΟ: Το SMS των 2 ωρών ΔΕΝ  ισχύει για κομμωτήρια-Πότε θα επιτραπούν οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

Στον τρόπο που θα επαναλειτουργήσει η αγορά από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα για να μην οδηγηθούν τα καταστήματα και πάλι σε κλείσιμο.

Όπως είπε ο υπουργός, ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τα SMS ΔΕΝ αφορά στα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού, αλλά ισχύει ΜΟΝΟ για το λιανεμπόριο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here