Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας παίρνει «ουσίες» για το γυμναστήριο;

0
253

Σύμφωνα με έρευνες, κάθε χρόνο, ο αριθμός των εφήβων-αθλητών που κάνουν πρωταθλητισμό και μη, χρησιμοποιούν ουσίες, όπως τα αναβολικά στεροειδή, όλο και αυξάνεται.

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο αθλητισμός χάνει τον χαρακτήρα της ευγενής άμιλλας και εστιάζεται περισσότερο στην κατάκτηση μεταλλίων και της νίκης.

Πολλοί νεαροί αθλητές, έφηβοι που πηγαίνουν σε γυμναστήρια ή ασχολούνται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία χρησιμοποιούν σκευάσματα προκειμένου να αυξήσουν τις επιδόσεις τους. 

Το «ερασιτεχνικό ντοπάρισμα» όπως αποκαλείται είναι μία παράνομη διαδικασία που συνήθως παροτρύνεται από προπονητές και γυμναστές σε έφηβους οι οποίοι έχουν φιλοδοξίες χωρίς όμως να γνωρίζουν τις επιπτώσεις και τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία τους.

Πολλές φορές ούτε και εμείς οι γονείς γνωρίζουμε ακριβώς τα διάφορα σκευάσματα μας ζητάνε τα παιδιά μας να πάρουν προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Πως μπορείτε να καταλάβετε αν το παιδί σας χρησιμοποιεί ουσίες;

• Ζητάει και ξοδεύει πολλά χρήματα για συμπληρώματα διατροφής
• Το σώμα του αρχίζει να αλλάζει, οι μύες του, η αντοχή του και η δύναμη του μεγαλώνουν
• Το πρόσωπο του γεμίζει ξαφνικά σπυράκια (έντονη ακμή)
• Εμφανίζει προβλήματα υγείας, πονοκεφάλους κλπ.
• Παρουσιάζει υπερένταση, αϋπνίες κλπ.

Συμβουλή Ειδικού:

Μαζί με τα συμπληρώματα διατροφής διακινούνται και σκευάσματα τα οποία δεν είναι ούτε αθώα αλλά ούτε και υγιεινά.

Τα συμπληρώματα διατροφής για τους αθλητές είναι κάτι που μπορεί ο κάθε έφηβος να βρει πολύ εύκολα είτε στα φαρμακεία, γυμναστήρια είτε σε καταστήματα με υγιεινές τροφές κλπ.

Είναι προτιμότερο οι γονείς να συμβουλεύονται κάποιον γιατρό σχετικά με τις δραστικές ουσίες και τις παρενέργειες του κάθε σκευάσματος.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here