Σάββας Ρομπόλης: Έκρηξη ανεργίας στο 22,1% τον Δεκέμβριο του 2020 σύμφωνα με τις προβλέψεις.

0
347

Τις εκτιμήσεις του για την ανεργία, τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, έδωσε μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών Παντείου Πανεπιστημίου κ. Σάββας Ρομπόλης.

Οδηγούμαστε σε απώλεια εισοδημάτων και φτωχοποίηση.

«Το σενάριο για 12% ύφεση που φαίνεται να κερδίζει έδαφος, θα εκτοξεύσει το ποσοστό ανεργίας σε 22,1 % τον Δεκέμβρη, περίπου 1.100.000 ανέργους»…είπε μιλώντας στο Mega.

Εξηγώντας ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου επισήμανε ότι:

«Πλησιάζουμε σε ποσοστά το 2012…δηλαδή απώλεια εργασιακών θέσεων πάνω από 320.000 που οδηγούν σε μείωση εισοδημάτων και φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού».

Ερωτηθείς για την ανάκαμψη ο καθηγητής είπε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόβλεψη αλλά από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι αυτή δε θα έρθει το 2021.

«Τα επόμενα δύο χρόνια στην Ελληνική οικονομία θα είναι δύσκολα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Επικρατεί η αντίληψη ότι αν ενισχύσουμε με χρηματοδοτικά πακέτα τις επιχειρήσεις κατ επέκταση επωφελούνται και οι εργαζόμενοι ωστόσο «αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να ενισχυθούν τα νοικοκυριά για να ανακάμψει η ζήτηση και η κατανάλωση»…συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Τέλος ο καθηγητής αναφέρθηκε στον κίνδυνο η χώρα να χάσει το πακέτο ευρωπαϊκής βοήθειας μέσω του SURE για κάλυψη του εργατικού κόστους, αφού στην Ελλάδα δίνεται στον εργοδότη με την αναστολή σύμβασης να κάνει απολύσεις.

«Ο τουρισμός επίσης που αποτελεί σημαντικό πολλαπλασιαστή στο ΑΕΠ της χώρας αυτή τη στιγμή πάει πολύ αργά», με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις να είναι μεγάλες, κατέληξε ο Σ. Ρομπόλης.

Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης: «Ύφεση 13% με 15%».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here