Σάπιο και Άχρηστο Κράτος…του Ιάκωβου Ποθητού.

0
311

Μεγάλη η καταστροφή…

Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε η ανικανότητα του Κράτους να προστατέψει τους πολίτες του, την ποιότητα ζωής τους, την χώρα.

Και πώς να υπάρχει μέριμνα για προστασία, ανάπτυξη, κοινωνική ευημερία και ισότητα όταν, χρόνια τώρα, επικρατεί η διαφθορά, η σαπίλα του συστήματος, που επιτρέπει στους λίγους επιτήδειους, στους ημέτερους, να βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, να κατέχουν σημαντικές διοικητικές θέσεις με προσόν επιλογής την πίστη στο κόμμα, στο σύστημα.

Κι αυτοί οι επιτήδειοι, πλουτίζουν σε βάρος των πολλών, των πολιτών, που κάθε φορά επιλέγουν διαφορετικές κυβερνήσεις προσμένοντας μάταια να δουν καλύτερες μέρες.

Όμως δυστυχώς γι’ αυτούς, μπορεί να αλλάζουν τα πρόσωπα, το πανίσχυρο σύστημα όμως κρατάει τα ηνία και συνθλίβει όποιον θελήσει να μπει εμπόδιο στα σχέδιά του.

Πως κτίσθηκαν σπίτια μέσα ή στις παρυφές του δάσους;

-Κανείς δεν διαπίστωσε στα τόσα χρόνια πως ξαφνικά άρχισαν να «φυτρώνουν» εκτός από δέντρα και σπίτια το ένα μετά το άλλο, σε περιοχές εκτός σχεδίου, δασικές ή γεωργικές, με άναρχο τρόπο, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για αρνητικά γεγονότα που θα στοίχιζαν την ζωή σε αθώους πολίτες;

-Το Υπουργείου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κοιμότανε όλα αυτά τα χρόνια αντί να μεριμνά για την ένταξη στο σχέδιο πόλης των περιοχών εκείνων που παρουσίαζαν έντονη οικιστική ανάπτυξη και την κατασκευή των απαιτούμενων έργων υποδομής;

-Τα κατά τόπους δασαρχεία, απαγόρευαν την κοπή επικίνδυνων δέντρων, μέσα ή έξω από οικισμούς αδιαφορώντας αν αυτά γίνουν αιτία να καούν σπίτια, να καταστραφούν δάση;

-Οι κατά καιρούς κυβερνήσεις, τι μέτρα ελάμβαναν προκειμένου να προλάβουν καταστροφές από ακραία φυσικά φαινόμενα όπως πλημμύρες, σεισμούς ή πυρκαγιές;

-Οι Περιφέρειες, χρόνια τώρα, ποια αντιπλημμυρικά έργα έχουν κάνει για να προστατέψουν τους πολίτες, οι οποίοι έχουν νωπές τις αναμνήσεις στη μνήμη τους από πλημμύρες, που έπνιξαν ανθρώπους, κατέστρεψαν περιουσίες;

-Οι κατά τόπους Δημοτικές Αρχές ποιον σχεδιασμό είχαν ή έχουν, με ποια μέσα είναι εφοδιασμένες προκειμένου να έχουν την δυνατότητα παρέμβασης, για την προστασία των δημοτών;

Και με απλά λόγια…

Που έχουν σπαταληθεί δισεκατομμύρια ευρώ είτε από ευρωπαϊκά κονδύλια είτε από πόρους του κράτους τις τελευταίες δεκαετίες;

Στα ντουλάπια των ελεγκτικών αρχών είναι χιλιάδες καταγγελίες για μη σύννομες διαδικασίες αρχόντων και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι;

Γιατί υπάρχει συγκάλυψη σκανδάλων με αποτέλεσμα, αρκετοί από εκείνους που νέμονται την εξουσία να ωφελούνται οικονομικά και κοινωνικά σε αντίθεση με εκείνους που διώκονται με αθέμιτους τρόπους μόνο και μόνο επειδή εναντιώνονται στην διαφθορά;

Σάπιο και άχρηστο είναι το κράτος.

Αυτή είναι η θλιβερή διαπίστωση που κάνουν οι πολίτες.

Είναι βέβαιο, πως θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες στην Μάνδρα αν είχαν γίνει από το κράτος τα αντιπλημμυρικά έργα που θα διασφάλιζαν την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.

Κι οι πολιτικοί παραδέχθηκαν, ότι θα γλύτωναν τα θύματα από τις φλόγες στο Μάτι αν είχαν γίνει τα αναγκαία έργα για την πυροπροστασία της περιοχής.

Σήμερα, όλοι οι πολιτικοί παραδέχονται, πως δεν θα υπήρχαν οι μεγάλες καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε δασικές περιοχές στην Ηλεία, στην Εύβοια, στα Βίλια, στην Κερατέα, στη Βαρυμπόμπη, στις Αφίδνες, στους Θρακομακεδόνες, αν είχε υπάρξει πρόβλεψη, αν είχαν δημιουργηθεί οι κατάλληλες υποδομές.

Σάπιο και άχρηστο είναι το κράτος.

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία σε λίγες ημέρες, να δουν άλλη μια καλή παράσταση, με ταλαντούχους ηθοποιούς, με καλογραμμένους λόγους, από κουστουμαρισμένους ανθρώπους, τους επονομαζόμενους πολιτικούς.

Τα δηλητηριώδη λεκτικά βέλη θα εκτοξεύονται ένθεν κακείθεν αποδίδοντας το ένα κόμμα ευθύνες στο άλλο και την επομένη ημέρα, μια από τα ίδια.

Γιατί τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει όταν το σύστημα, τα πρόσωπα, παραμένουν τα ίδια.

Σάπιο και άχρηστο κράτος.

Ένα κράτος, που τις τελευταίες δεκαετίες έγινε η αιτία, εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα, να εγκαταλείψουν την χώρα τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην ξενιτιά.

Ένα κράτος, που τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο γέμισε την χώρα με αλλοδαπούς, δίνοντάς τους επιδόματα κι άλλες παροχές αδιαφορώντας ταυτόχρονα αν οι πολίτες του, που φορολογούνται σκληρά δυστυχούν, αλλά και που προτρέπει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να παντρεύονται αλλοδαπούς με πρόσχημα την υπογεννητικότητα.

Μια υπογεννητικότητα που το ίδιο το πολιτικό σύστημα σκόπιμα ή άθελα δημιούργησε με τις πολιτικές του επιλογές.

Σάπιο και άχρηστο κράτος.

Κρίμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here