Σάρον Στόουν!

0
249

Η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα που υποστηρίζει ότι «η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας», που θέλει ένας άνδρας να της προσφέρει λουλούδια, να την βγάζει για δείπνο, να της φέρεται σαν τζέντλεμαν, και να μην τη θεωρεί ανόητη» η «hot and sexy».

Η συγγραφέας Κάθι Τρεμέλ του «Βασικού Ένστικτου» που με το…..«σταύρωμα» των ποδιών της σε μια σκηνή άλλαξε τα δεδομένα στα πλατώ, και ξεσήκωσε τους πάντες όταν επισκέφθηκε την Αθήνα.

Τέλος για να μην πολυλογούμε η 56άχρονη πανέξυπνη, πείσμον και….καταφερτζού Σάρον Στόουν, προ ημερών, ανέφεραν πηγές, ότι νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο για μολυσματική νόσο, για μια νύχτα.

Η ηθοποιός και παραγωγός του Χόλυγουντ βρισκόταν στη Βραζιλία για να στηρίξει με την παρουσία της τη φιλανθρωπική εκδήλωση της οργάνωσης amfAR κατά του AIDS, μιας και εξ άλλου το φιλανθρωπικό της έργο είναι μεγάλο και γνωστό.

Ποια είναι όμως η σταρ που προκάλεσε τόσο σάλο γύρω από το όνομά της κι ενώ είχε γυρίσει δεκάδες ταινίες, έφτασε μία και μοναδική για την εκτοξεύσει στο κινηματογραφικό στερέωμα;

Ποια είναι

Η 1,74 ύψους Σάρον Βον Στόουν γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1958 στη Μηντήβαλ της Πενσυλβάνια και ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του Τζόζεφ – εργάτη σε εργοστάσιο – και της Ντόροθι – νοικοκυράς – Στόουν, που παντρεύτηκαν έφηβοι ακόμη.

Η Σάρον ήταν ένα μωρό-θαύμα. Η ίδια λέει και συναινεί και η μητέρα της, πως «γεννήθηκε ήδη ενήλικας». Δέκα μόλις μηνών μίλησε και περπάτησε και νήπιο ακόμη ήταν τόσο ώριμη που δεν μπορούσε να συγκριθεί με συνομηλίκους της. Μεγαλώνοντας ήταν εξαιρετικά δημιουργική, υπεύθυνη, έραβε μόνη της τα φουστάνια της, έγραφε, έπαιζε, έκανε τα σκηνικά, ζωγράφιζε και σκηνοθετούσε έργα της στο γκαράζ της οικογένειας.

Στην πόλη υπήρχε ένας μόνον κινηματογράφος και δεν έλειπε από καμιά προβολή, ενώ παρακολουθούσε και στην τηλεόραση τις μαυρόασπρες ταινίες της Χρυσής Εποχής του Χόλυγουντ με τα μυθικά κοστούμια και τα σκηνικά ιδίως αυτές με τον Φρεντ Αστέρ και την Τζίντζερ Ρότζερς.

Η Σάρον ήταν επίσης άριστη μαθήτρια και προσπέρασε πολλές τάξεις τελειώνοντας το γυμνάσιο στα 15 της. Στην τελευταία τάξη μάλιστα παρακολουθούσε ταυτόχρονα και μαθήματα στο γειτονικό στο σχολείο της «Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου» στην πόλη της. Μολονότι δεν ήταν αρκετά κοινωνική, αλλά ήταν όμορφη, πολλοί γνωστοί της την παρότρυναν να λάβει μέρος σε Καλλιστεία, γεγονός που της χάρισε τον τίτλο της «Μις Κρόφορντ Κάουντι».

Το 1977 ενώ σπούδαζε Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο, την ενθάρρυναν να πάει για μανεκέν. Η Σάρον σκέφθηκε πως αυτό ίσως της επέτρεπε να ξεφύγει από τα στενά όρια της μικρής της πόλης. Φεύγει για τη Νέα Υόρκη με μια θεία της και μέσα σε τέσσερις μέρες υπογράφει συμβόλαιο με το φημισμένο πρακτορείο μοντέλων Φορντ.

Στα επόμενα χρόνια έγινε το «πρόσωπο» της διαφημιστικής καμπάνιας του αρώματος «Charlie» και της εταιρίας Maybelline. Η δουλειά αυτή δεν την ξετρέλαινε, της δόθηκε όμως η ευκαιρία να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να «ρουφήξει σαν σφουγγάρι» ό,τι μπορούσε από τους διάφορους πολιτισμούς και την τέχνη . Το 1980 που ζούσε στο Παρίσι, αποφάσισε πως έπρεπε να επικεντρωθεί και να επενδύσει σε κάτι περισσότερο από την ομορφιά της.

Έτσι επέστρεψε στη Νέα Υόρκη κι άρχισε σπουδές Υποκριτικής. Την πρώτη της εμφάνιση – δίχως λόγια όμως – έκανε σαν μια ωραία γυναίκα σε ταινία του Γούντι Άλλεν.

Η Σάρον εξακολούθησε την εκπαίδευσή της με δημιουργικούς καθηγητές και μια σειρά ρόλων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση μέχρι που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Άρνολντ Σβάρτσενέγκερ .

Για κακή της τύχη όμως δεν πρόλαβε να χαρεί την επιτυχία της, αφού ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα την κράτησε για αρκετούς μήνες καθηλωμένη. Όταν έγινε καλά επανήλθε στην επαγγελματική της δραστηριότητα, γύρισε αρκετές ταινίες έως το 1992 που συμμετείχε στο «Βασικό Ένστικτο» κι έκανε τον κόσμο άνω κάτω, λανσάροντας το ερωτικό θρίλερ.

Από κει κι έπειτα ακολούθησαν κι αποτυχημένες συμμετοχές, με περισσότερες όμως τις επιτυχημένες. Έτσι προτάθηκε και στα Βραβεία για τα «Βατόμουρα», αλλά κέρδισε και Emmy και «Χρυσή Σφαίρα» καλύτερης ηθοποιού για το «Καζίνο» του Σκορσέζε και υποψηφιότητα για Όσκαρ. Μετά από αυτά το κασέ της αυξήθηκε και η ίδια ίδρυσε δική της εταιρία παραγωγής την «Chaos».

H Στόουν εκμεταλλεύτηκε και πλασάρισε σωστά την εικόνα της, έγινε fashion icon & femme fatal . Όλη αυτή η προσπάθεια και το «παιχνίδι» όμως την καθιέρωσαν σαν «ψυχρή πριγκίπισσα» στην προσωπική ζωή της κι έπρεπε να ανατρέψει την εικόνα αυτή.

Ο γάμος της με τον εκδότη Φιλ Μπρονστάιν το 1988 τη βοήθησε. Η σχέση αυτή όμως την κράτησε μακριά από το Χόλυγουντ γι αρκετά χρόνια. Η κατάσταση δυσκόλεψε όταν της διέγνωσαν ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, που παρ ολίγο να ήταν μοιραίο.

Έπειτα από αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις η Σάρον ανέρρωσε αλλά αυτό έφερε και το τέλος με το σύντροφό της το 2004.

Η πορεία της στον κινηματογράφο συνεχίστηκε έως σήμερα. Για το 2014 ετοιμάζει το ρόλο της ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος της Αμερικής στην τηλεοπτική σειρά «Agent X».

Προσωπική ζωή

Η Σάρον Στόουν ζει στο Μπέβερλι Χιλς και έχει ένα ράντσο στη Νέα Ζηλανδία . Παντρεύτηκε τον τηλεοπτικό παραγωγό Μάικλ Γκρήνμπεργκ το 1984 χώρισαν έπειτα από τρία χρόνια και επισήμως το 1990.

Το 1993 η σέξι ξανθιά γνώρισε τον Μπιλ Μακ Ντόναλντ στα γυρίσματα του «Σλίβερ» στο οποίο ήταν συμπαραγωγός. Εκείνος χώρισε τη γυναίκα του και αρραβωνιάστηκε τη Σάρον , από την οποία και χώρισε ένα χρόνο μετά.

Το 1995 στα γυρίσματα του «The Quick and the Dead» η Σάρον γνώρισε τον Μπομπ Βάγκνερ, β΄ βοηθό σκηνοθέτη και αρραβωνιάστηκαν. Σε λίγο χώρισαν κι η Σάρον του επέστρεψε το δαχτυλίδι με κούριερ.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 1998 παντρεύτηκε τον εκδότη Φιλ Μπρόνσταϊν και υιοθέτησαν ένα αγοράκι. Το 2000 ο Φιλ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου λόγω ασυμφωνίας, το οποίο εκδόθηκε το 2004 και ο δικαστής αποφάνθηκε ότι το αγόρι έπρεπε να μείνει με τον πατέρα του και η Στόουν να το επισκέπτεται. Έπειτα από λίγο το 2005 η Σάρον υιοθέτησε ένα άλλο αγοράκι και το 2006 ένα ακόμη.

Η Σάρον είναι βουδίστρια, πιστεύει στο Θεό, είναι λέει βαθιά θρησκευόμενη και εντεταλμένη εκπρόσωπος της Εκκλησίας «Universal Life Church».

Το αστέρι της στη Walk of Fame απέκτησε το Νοέμβριο του 1995, έχει τιμηθεί με το «Peace Summit Award» για τον αγώνα της κατά του AIDS.

Μεταξύ των συντρόφων της συμπεριλαμβάνονται και οι: πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, Μπιλ Κλίντον, Μάικλ Ντάγκλας, Πωλ Βερχόφεν, Τζων Κέννεντι τζούνιορ, Έρικ Κλάπτον.

Έχει πει

• Κατά τη διάρκεια της ζωής της μια γυναίκα έχει πολλά πρόσωπα. Όσο μαθαίνει, όσο μεγαλώνει, όσο ωριμάζει. Βλέπει τη ζωή με διαφορετική οπτική κι εκείνη την αντιμετωπίζει αλλιώς.

• Ήξερα τι ήθελα από τότε που ήμουν πιτσιρίκα.

• Δεν προσπαθώ να μοιάζω με κοριτσάκι, γιατί δεν είμαι κοριτσάκι πια. Είμαι ευτυχισμένη που είμαι μια ώριμη γυναίκα.

• Αγαπούσα τον κινηματογράφο και τη Μαίρυλιν Μονρόε. Βλέποντας πόσο τη θαύμαζαν όλοι έλεγα πως θέλω να γίνω η δεύτερη Μαίρυλιν .

Όταν κέρδισε τη «Χρυσή Σφαίρα» είπε…..«Δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω της. Ήταν σαν να την περίμενα όλη μου τη ζωή».

Για να δείτε την Sharon Stone, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία φωτό της ξεχωριστά:

{joomplucat:84 limit=3}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here