ΣΑΛΟΣ με την άρνηση Μητσοτάκη να ενσωματώσει Ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος!

0
258

Επιβεβαιώνονται πλήρως οι ισχυρισμοί του Γιώργου Κύρτσου για συγκάλυψη εγκλημάτων που στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος!

Η Ελλάδα πλέον μετατρέπεται σε Κολομβία της Ευρώπης, με προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού. Προς τιμήν του, ο Κώστας Τσιάρας αντέδρασε επιμένοντας ότι πρόκειται για Ευρωπαϊκή υποχρέωση της Ελλάδας και μάλιστα ο ίδιος δέχεται προσωπικά πιέσεις από την Διεθνή Διαφάνεια.

Σάλος με την άρνηση Μητσοτάκη να ενσωματώσει ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος!

Ο Μητσοτάκης όμως ήταν ανένδοτος και η συγκεκριμένη διάταξη δεν πέρασε!…

Η ρύθμιση αφορούσε την προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβάσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου.

Η κοινοτική οδηγία που πρέπει να ενσωματωθεί είναι η 2019/1937. Αυτή τη ρύθμιση απέρριψε ο Κ. Μητσοτάκης, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως Αντί για πόλεμο κατά της διαφθοράς, έχει κηρύξει τον πόλεμο σε όσους πολεμούν την διαφθορά!…

«Με τη νέα ρύθμιση καθιερώνεται ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας των προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις τόσο του ενωσιακού όσο και του εθνικού δικαίου, ώστε τα πρόσωπα αυτά να ενθαρρύνονται να προβαίνουν σε κρίσιμες αποκαλύψεις δημοσίου συμφέροντος»…αναφέρει το Μαξίμου και προσθέτει:

«Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που εισάγει για πρώτη φορά στο εσωτερικό δίκαιο ρυθμίσεις για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Η ρύθμιση αυτή επιβάλλεται από το ενωσιακό δίκαιο, καθώς συνιστά εναρμόνιση της εσωτερικής έννομης τάξης με Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθιερώνεται, έτσι, ένα σύστημα διαύλων αναφοράς (εσωτερικού και εξωτερικού) και ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας των προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις του ενωσιακού και του Εθνικού δικαίου, χωρίς τη θέσπιση του οποίου τα πρόσωπα δεν θα ενθαρρύνονταν να αποκαλύπτουν τις παραβιάσεις αυτές, με τις κατάλληλες ασφαλιστικές δικλείδες για την αποφυγή κατάχρησης του θεσμού».

Είναι βέβαιο ότι μετά και την χθεσινή παρέμβαση της Ελένης Τουλουπάκη στο Στρασβούργο αλλά και τις καταγγελίες του Γιώργου Κύρτσου, θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here