ΣΑΛΟΣ με την Έφη Αχτσιόγλου στον αέρα της ΕΡΤ-Έχασε τα λόγια του ο δημοσιογράφος.

0
285

Κώστας Παπαχλιμίντζος: Διαβάζω στην «Καθημερινή» ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναγνωρίζεται δικαίωμα είσπραξης αναδρομικών για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις σε όλους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα για χρονικό διάστημα 11 μηνών. Από τις 11 Ιουνίου 2015 έως 11 Μαΐου 2016.

Έφη Αχτσιόγλου: Ο νόμος Κατρούγκαλου πότε ήταν;

Κώστας Παπαχλιμίντζος: Το 2015.

Έφη Αχτσιόγλου: Κάνετε λάθος, ήταν τον Μάιο του 2016.

Κώστας Παπαχλιμίντζος: Οκ, με συγχωρείτε, έπεσα λίγους μήνες έξω.

Έφη Αχτσιόγλου: Εε, όχι, δεν είναι λίγοι μήνες έξω, είναι μεγάλη διαφορά. Ποιος νόμος ίσχυε μέχρι τον Μάιο του 2016; Της ΝΔ.

Κώστας Παπαχλιμίντζος: Άρα αυτό το ενδεκάμηνο έπρεπε να πάρουν τι συντάξεις που δεν πήραν;

Έφη Αχτσιόγλου: Άρα δεν αφορά τον νόμο Κατρούγκαλο. Ο νόμος Κατρούγκαλος έρχεται τον Μάιο του 2016. Άρα τι λέει η απόφαση του ΣτΕ;  Ότι από τον νόμο Κατρούγκαλου και εντεύθεν έχει επιλυθεί το θέμα. Άρα ποια περίοδο αφορά; Την περίοδο  που δεν ίσχυε ο νόμος Κατρούγκαλος αλλά οι νόμοι της ΝΔ. Πότε το αποφάσισε αυτό το ΣτΕ; Όταν ήταν διακυβέρνηση η ΝΔ. Άρα τι θα έπρεπε να κάνει η ΝΔ; Θα έπρεπε να αποκαταστήσει την δικιά της αδικία. Αντί να την αποκαταστήσει, έρχεται και τα περικόπτει.

Ο κ. Μητσοτάκης χθες υποστήριξε ότι θα αυξήσει τις συντάξεις από 1.1.2023.

Απέκρυψε μια μικρή λεπτομέρεια. Η αύξηση αυτή προβλεπόταν από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Για να λάβει χώρα ακριβώς από 1.1.2023.

Πιθανώς ο κ. Μητσοτάκης θέλει να τον επευφημήσουμε που δεν θα περικόψει και αυτή την παροχή στους συνταξιούχους. Όπως έκοψε τη 13η σύνταξη και τα αναδρομικά που δικαιούνται λόγω περικοπών που πάλι η ΝΔ είχε κάνει στο παρελθόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here