ΣΑΛΟΣ με το χυδαίο σεξιστικό σχόλιο στο Big Brother: Εκδιώχθηκε ο παίκτης, αποχωρούν χορηγοί.

0
407

Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί το πρωτοφανές περιστατικό που έλαβε χώρα στο reality του ΣΚΑΪ «Big Brother» όπου ένας παίκτης έκανε μπροστά στις κάμερες, σε live streaming, το εξής – από κάθε άποψη – άθλιο απαράδεκτο και ενδεχομένως ποινικά κολάσιμο: «Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό».

Το περιστατικό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Ενδεικτικά στο twitter οι σχετικές αναρτήσει ξεπέρασαν τις 32,6 χιλιάδες.

Ο παίκτης, εκδιώχθηκε από το reality, και παρά τις δικαιολογίες που προσπάθησε να ψελλίσει, αποχώρησε εκνευρισμένος μόλις του ανακοινώθηκε η απόφαση των διοργανωτών, ενώ το θέμα πήρε ευρύτερες διαστάσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter ανακοίνωνε τα εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμη και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την αντίδρασή του».

Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος έγραψε στο twitter: «Κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς. Αηδία και ανατριχίλα. Αν από αυτό βγάζουν λεφτά να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Να μην επιτρέψουμε να πάρει κεφάλι η καφρίλα και ο κανιβαλισμός».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Υ.Γ. ΕΣΡ για Big Brother: Σχηματίστηκε φάκελος-Το Συμβούλιο έχει νομική υποχρέωση να σιωπά.

Με επίσημη ανακοίνωση η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής, Αθανάσιο Κουτρομάνο, τοποθετείται το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο σχετικά με επεισόδιο της εκπομπής Big Brother που έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή:

Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί – μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών – μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here