ΣΑΛΟΣ με όσα είπε η πρωταγωνίστρια της ΕΡΤ κ. Βαλέρια Κουρούπη για την ακρίβεια και την αριστεία.

0
349

Τα λέει έξω απο τα δόντια με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα αποδομεί την Ελλάδα της αριστείας και της ακρίβειας, με τα νοικοκυριά να πνίγονται καθημερινά και να οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Η ταλαντούχα ηθοποιός σε προσφατη συνέντευξή της στο λοιπόν, μίλησε για την δουλειά της σήμερα στην τηλεόραση και το θέατρο:

-«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», μια σειρά που έχει αγαπηθεί πολύ. Πώς νιώθετε που αποτελείτε μέρος της;

Αισθάνομαι ευλογημένη που συμμετέχω σε μια τόσο άρτια, προσεγμένη σειρά, που δεν θυμίζει σε τίποτα «καθημερινό». Παίζω με αγαπημένους και χαρισματικούς συναδέλφους κι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον «μαέστρο» μας, τον Ανδρέα Μορφονιό, που συντονίζει τα πάντα.

-Η ΕΡΤ έχει επενδύσει πολύ στη μυθοπλασία. Νιώθετε ασφάλεια που είστε κάτω από την ομπρέλα του κρατικού καναλιού;

Είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξο που το κρατικό μας κανάλι αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μυθοπλασία. Ο τρόπος που το κάνει, η στήριξη στις επιλογές και τους συνεργάτες, η αισθητική, προσέγγιση κι ο στόχος, κάνουν εμάς τους καλλιτέχνες να αισθανόμαστε ασφαλείς, αλλά και χαρούμενοι που τόσο ωραίες δουλειές βρίσκουν χώρο να ανθίσουν, χωρίς το άγχος της τηλεθέασης.

–Θεατρικά, σας βρίσκουμε στην παράσταση «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Πείτε μας λίγα λόγια για το θεατρικό και τον ρόλο σας…

Στην «Ποντικοπαγίδα», η ηρωίδα μου είναι μια γυναίκα δυναμική, πονεμένη και δυνατή. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εναλλαγή των στιγμών της ευαισθησίας της με εκείνων της σκληρότητάς της.

Το έργο είναι πολύ αγαπητό παγκόσμια, έχει σασπένς όπως συνηθίζεται στα έργα της Αγκάθα Κρίστι κι έχει σκηνοθετηθεί πολύ σύγχρονα και έξυπνα από την Κίρκη Καραλή. Κι εκεί αισθάνομαι ευτυχής που είμαι μέλος ενός τόσο ωραίου θιάσου.

-Η αβεβαιότητα και ο φόβος έχουν κυριεύσει τον χώρο της τέχνης, αλλά και το κοινό, εξαιτίας της πανδημίας. Πώς το βιώνετε εσείς όλο αυτό;

Ανησυχώ σε μόνιμη βάση, γιατί η δουλειά μας βάλλεται καθημερινά πανταχόθεν. Από πλευράς ηγεσίας της χώρας, υπάρχει προκλητική αδιαφορία, που καταντά ύποπτη. Οι Τέχνες δέχονται επίθεση και τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα χτυπιούνται αλύπητα και από την πανδημία, αλλά και από εξωφρενικά λάθος αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εγώ είμαι φέτος τυχερή, γιατί μπορώ να βιοπορίζομαι, η πλειονότητα όμως των συναδέλφων υποφέρει από ένδεια και ανασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here