Σαμαράς: «Παραδίδω μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης – Πήραμε μέτρα επώδυνα, έγιναν σφάλματα και αδικίες, αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα»!

0
170

«Ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασή του»……δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του στο Ζάππειο.

«Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, παρέλαβα τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Αντέξαμε, αποτρέψαμε τα χειρότερα, βγάλαμε τη χώρα από την ύφεση και τα ελλείμματα, βάλαμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη και για την έξοδο από την κρίση.

Δημιουργήσαμε μία καινούργια παράδοση συναινέσεων και διακομματικών κυβερνήσεων. Υποχρεωθήκαμε και πήραμε επώδυνα μέτρα και έγιναν και σφάλματα αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα»……τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Και πρόσθεσε: «Παραδίδω μία χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη, μία χώρα που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση. Παραδίδω μία χώρα που είναι μέλος της ΕΕ και του ευρώ.

Για το καλό του τόπου, εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει. Έχω ήσυχη συνείδηση, γιατί είπα την αλήθεια μέχρι τέλους στον λαό. Εύχομαι να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μου».

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, είπε ότι «δεν είναι ευχάριστο, αλλά η ΝΔ άντεξε και είναι όρθια, παρά τα πολύ δύσκολα μέτρα που αναγκαστήκαμε να πάρουμε.

Φαίνεται ότι, η ΝΔ να έχασε μόνο δύο μονάδες σε σχέση με το 2012 και παραμένει έτοιμη να παίξει ρόλο ως εγγύηση της ευρωπαϊκής σταθερότητας της ασφάλειας και των μεταρρυθμίσεων. Ο ρόλος της θα είναι κρίσιμος, εγγυώμαι ότι θα διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο στο ακέραιο».

Δείτε το σχετικό βίντεο……και τα συμπεράσματα δικά σας:

{videobox}G2oIazs40yk{/videobox}

Υ.Γ. Πως είναι δυνατόν κ. Σαμαρά να «παραδίνετε μία χώρα χωρίς ελλείμματα»…..όταν σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στις 12/01/2015 επιβεβαιώνει την χρεοκοπία της Ελλάδας;;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here