Σαν σήμερα δολοφόνησαν τον Τσε Γκεβάρα!

0
298

Ο εγκληματίας πολέμου Nikolaus «Klaus» Barbie, 1913-1991 λεγόμενος και ως «χασάπης της Λυών» – λόγω των φρικτών εγκλημάτων που διέταξε στη γαλλική πόλη – μια εικοσαετία και πλέον μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου είχε στρατολογηθεί από τη CIA στο κυνήγι του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία……

Ήταν 9 Οκτωβρίου του 1967, όταν η είδηση του θανάτου του Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα έκανε το γύρο του κόσμου.

Ο γιατρός από την Αργεντινή, παραμένει ακόμη και σήμερα σύμβολο εξέγερσης και αυταπάρνησης και ακόμη και όσοι διαφωνούσαν με τις κομμουνιστικές του ιδέες αναγνώρισαν την ακεραιότητα και το πνεύμα αυτοθυσίας που τον διέκρινε!!

Ο Ερνέστο Γκεβάρα εννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής στις 14 Ιουνίου 1928. Η οικογένεια του ήταν ευκατάστατη αλλά αρκετά φιλική προς τις προοδευτικές ιδέες.

Σε μικρή ηλικία παρουσίασε έντονα συμπτώματα άσθματος και αυτός ήταν ο λόγος που δεν φοίτησε κανονικά στο σχολείο αλλά έμαθε να γράφει και να διαβάζει από τη μητέρα του.

Σύμφωνα με τον πατέρα του…..«όταν έγινε δώδεκα χρονών κατείχε μία παιδεία που αναλογούσε σε έναν νέο δεκαοκτώ ετών, ενώ η βιβλιοθήκη του ήταν γεμάτη από κάθε είδους βιβλία περιπέτειας και ταξιδιωτικά μυθιστορήματα».

Η συνέχεια ΕΔΩ……

Δείτε παρακάτω την πραγματική ιστορία του Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα…..και τα συμπεράσματα δικά σας:

{videobox}GTKqBH1o12I{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here