Σβετλάνα Ζαχάροβα and the Stars of the Russian Ballet!

0
799

Γεννήθηκε στο Λουτσκ της Ουκρανίας στις 10 Ιουνίου του 1979 και ήταν μόλις έξι ετών όταν η μητέρα της την πήγε για να μάθει παραδοσιακούς χορούς σε μια τοπική σχολή. Στα δέκα της έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Σχολή Χορού του Κιέβου.

Η μετάθεση όμως του πατέρα της που ήταν στρατιωτικός στην Ανατολική Γερμανία την ανάγκασε να παρατήσει την Σχολή και να φύγει.

Έξι μήνες μετά η οικογένεια επανήλθε στην Ουκρανία, και η ταλαντούχα μικρή, επίδοξη μπαλαρίνα, έδωσε ξανά εξετάσεις στη Σχολή, την δέχτηκαν και εξελίχθηκε στο μεγάλο αστέρι που θα δούμε στο «Christmas Gala» στις 11, 12 & 13 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Ο λόγος για την κορυφαία χορεύτρια , αν και νεαρή, Σβετλάνα Ζαχάροβα, που έχει αποθεωθεί στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου.

Έχει σπουδάσει στην Vaganova Academy of Russian Ballet, κι έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο της ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι παντρεμένη με τον Ρώσο βιολονίστα Βαντίμ Ρέπιν κι έχουν μια κόρη 3 ετών.

Ένα «Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Χορού» λοιπόν στο Μέγαρο, τρεις μαγικές βραδιές και μαζί της άλλα οκτώ διάσημα αστέρια του ρωσικού μπαλέτου, όπως οι πρώτοι χορευτές των Bolsoi, Michail Loboukhin, Andrej Merkuriev και Anastasia Stashkevich, ο πρώτος χορευτής και χορογράφος του Nafas ballet – Patrick De Bana και οι μεγάλοι σολίστες του Stanislavsky, Anna Ol, Sameyon Velichko, Tatiana Bolotova και Dmitry Zagrebin.

Η Σβετλάνα Ζαχάροβα η υπέρλαμπρη των Bolsoi, η «Καλλιτέχνης του λαού της Ρωσίας», αποτελεί το μήλον της έριδος ανάμεσα στα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου, αφού η Σκάλα του Μιλάνου, η Όπερα του Παρισιού, το New York City Ballet, το Tokio Ballet, η Όπερα της Ρώμης, ανταγωνίζονται σκληρά για το ποιο θα την καλέσει πρώτο.

Μερικά από τα υποκοριστικά της είναι: «Ζωντανός Θρύλος», «Ντίβα», «Superstar», «Τσαρίνα του κλασικού μπαλέτου», ή «Ζαχάροβα – η απόλυτη μπαλαρίνα», παραλείποντας το μικρό της όνομα όπως παλιότερα με την Πάβλοβα και την Ουλάνοβα (Prima assoluta ballerina of Bolsoi Theatre of Russia).

Από το εκπληκτικό Γκαλά Χορού που εμπεριέχει κάποιες πρωτοπόρες, μοντέρνες κινησιολογικές εκδοχές αλλά κυρίως την κλασική παράδοση, δεν λείπουν φυσικά έργα που την ανέδειξαν και εκτόξευσαν στο σύμπαν την φήμη της, σαν τον «Κουρσάρο» και τη «Λίμνη των Κύκνων».

INFO: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 100 ευρώ | Α’ Ζώνη: 78 ευρώ | Β’ Ζώνη: 58 ευρώ | Γ’ Ζώνη: 40 ευρώ | Παιδικό – Φοιτητικό: 32 ευρώ στη Γ’ Ζώνη.

Διοργάνωση: ΛΑΒΡΥΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here