Σγουρός και Χιωτάκης υπέγραψαν τη σύμβαση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Τρίγωνο Φραγκοπούλου!

0
171

Σαν ένα σημαντικό έργο υποδομής για το Δήμο Κηφισιάς, παρουσιάστηκαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Τρίγωνο Φραγκοπούλου, που αναμένεται να ξεκινήσει μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ιωάννη Σγουρό, παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Γ. Χιωτάκη, της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου «Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου του Δήμου Κηφισιάς»……προϋπολογισμού 10.964.067,41€.

«Μακέτα» των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου του Δήμου Κηφισιάς.

Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες ούτε ένα ευρώ.

Στο οικόπεδο, επί της οδού Γεωργίου Λύρα και Φραγκοπούλου, ιδιοκτησίας του Δήμου Κηφισιάς, προβλέπετε από τη μελέτη να δημιουργηθεί κολυμβητήριο, το πρώτο κλειστό βιοκλιματικό κολυμβητήριο της Κηφισιάς, γήπεδα μπάσκετ, τένις και ποδοσφαίρου (5Χ5), χώροι αναψυχής και περιπάτου.

Ο περιβάλλων χώρος, θα διαμορφωθεί μέσω υψηλής και χαμηλής φύτευσης ενώ θα τοποθετηθούν δίκτυα άρδευσης και φωτισμού, πέργκολες και παγκάκια για τους επισκέπτες και θα διαθέτει παρκινγκ δεκάδων θέσεων. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στη δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν την εύκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

Αν και ο απερχόμενος δήμαρχος Ν. Χιωτάκης δήλωσε ότι:

«οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν αποτελούν ένα ουσιαστικό έργο υποδομής, που η περιοχή της Κάτω Κηφισιάς είχε απόλυτη ανάγκη. Πρόκειται για ένα χώρο σύγχρονο και λειτουργικό, που θα πληροί τις τελευταίες τεχνικές προδιαγραφές αλλά και τις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις»

ο Νέος Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Θωμάκος διαφωνεί με την κατασκευή κολυμβητηρίου και γηπέδων 5Χ5 και προσανατολίζεται να ζητήσει την τροποποίηση της μελέτης με σκοπό να κατασκευαστεί κλειστό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ με σκοπό να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των ομάδων της πόλης αλλά και να μειωθεί το κόστος κατασκευής του έργου. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here