ΣΔΟΕ: «Έφοδος»…..στη βάση της Σούδας!

0
366

Τιμολόγια και παραστατικά εξετάζονται με κάθε λεπτομέρεια από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που ελέγχει καταγγελίες για την προμήθεια καυσίμων του 6ου αμερικανικού στόλου που ελλιμενίζεται στο Μαράθι Χανίων, σε μία υπόθεση που φαίνεται να παίρνει διαστάσεις.

Εδώ και τρεις μήνες, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ερευνά κάτω από άκρα μυστικότητα τα τιμολόγια προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς για το Δημόσιο.

Τη σχετική εντολή είχε δώσει ο τέως οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ενώ το θέμα θα έρθει και στη Βουλή μετά από ερώτηση που θα καταθέσει ο βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος ζητά να ενημερωθεί από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία ότι ιδιωτική εταιρία, μαζί πιθανώς με πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό, έκλεβαν και στη συνέχεια πωλούσαν μεγάλες ποσότητες καυσίμων σε χαμηλότερες τιμές από αυτές που διαμορφώνονται στην ελεύθερη αγορά.

Η διαταγή για την έρευνα από τον κ. Πεπόνη δόθηκε ύστερα από καταγγελίες του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργου Σούρλα, για τη δράση κυκλωμάτων νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων στον Στρατό, σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», παράλληλη έρευνα για την υπόθεση είχε διατάξει και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Αθηνών, αντεισαγγελέας Δελής, για όλες τις μονάδες της χώρας.

Τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ από Ηράκλειο και Αθήνα βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Νατοϊκής προβλήτας στο Μαράθι και της Διεύθυνσης Καυσίμων του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σούδα και λίαν συντόμως αναμένεται το αποτέλεσμα των ελέγχων, καθώς φέρεται να έχουν εντοπιστεί μεγάλες ποσότητες λαθραίων καυσίμων σε ιδιωτικές αποθήκες στην Κρήτη.

Η έρευνα, πάντως, συνεχίζεται, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή πολιτικών υπαλλήλων και αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, με το ΣΔΟΕ να είναι αποφασισμένο να αποκαλύψει το κύκλωμα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here