ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι γιατροί στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: «Λέει ψέματα ο Κικίλιας, αποδεκατιζόμαστε καθημερινά».

0
489

Δραματική είναι η εικόνα που μεταφέρουν γιατροί από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σχετικά με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εβδομάδες.

«Είμαστε σε απόγνωση, δεν έχουμε δομές, συνεχώς έρχονται ασθενείς για διάφορα νοσήματα, οι κλίνες Covid επεκτείνονται σε άλλες κλινικές οι οποίες, κατά συνέπεια, κλείνουν. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν γεμίσει παρόλο που έχουν εκκενωθεί όλες οι κλίνες ΜΕΘ άλλων κλινικών και έχουν δοθεί για τους ασθενείς με κορωνοϊό. Κινδυνεύουν να χαθούν άρρωστοι λόγω κορονοϊού, χωρίς κορωνοϊό»…σημειώνει η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπα, η οποία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5-Στο Κόκκινο».

«Αποδεκατιζόμαστε λόγω της μετάδοσης κρουσμάτων στο προσωπικό των νοσοκομείων, τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από τον ιό, κάτι που αποσιωπάται» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ήδη «το προσωπικό είναι ελάχιστο και η μόνη λύση που δίνεται από το υπουργείο είναι η ανακύκλωση των εργαζομένων».

«Βγήκε ο κ. Κικίλιας και είπε ψέματα! Ψέματα! Δεν δημιουργήθηκε καμία ΜΕΘ, κλείσανε όσες προορίζονταν για άλλες νόσους και δόθηκαν για τον covid»…τόνισε η Δάφνη Κατσίμπα.

Αποκάλυψε, μάλιστα ότι οι ελάχιστες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας που λειτουργούσαν ως ανάχωμα στην μαζική είσοδο ασθενών στα νοσοκομεία, αποψιλώνονται τώρα, καθώς το υγειονομικό προσωπικό τους μεταφέρεται σε νοσοκομεία, και πολλές από αυτές κλείνουν.

«Σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, τα νοσοκομεία δεν είναι απλά “στο κόκκινο”, αλλά «στο μη περαιτέρω»…δήλωσε από τη δική του μεριά ο Κώστας Λιβαδάς, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας επίσης «Στο Κόκκινο».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ. Πόσες είναι τελικά οι Κινητές  Μονάδες του ΕΟΔΥ;  «500» λέει ο Κικίλιας, «103» ο Χαρδαλιάς!

«Συγκεχυμένη» είναι η εικόνα που δίνουν τα Κυβερνητικά στελέχη αναφορικά με τον πραγματικό αριθμό των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ, οι οποίες διεξάγουν τεστ κοροναϊού σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Κατά τη χθεσινή (Τρίτη 10 Νοεμβρίου) ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε λόγο για «500 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες  πηγαίνουν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας».

Πολύ διαφορετικά ήταν όμως τα στοιχεία, τα οποία διένειμε μόλις όμως μια εβδομάδα νωρίτερα (Τρίτη 3 Νοεμβρίου) κατά την Εβδομαδιαία Τακτική Ενημέρωση για τον COVID-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου καταγράφονται 103 Κινητές Μονάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here