Σε εγρήγορση οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου για τα πλευρικά διόδια!

0
247

Σε εγρήγορση οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου, καθώς επίκειται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τοποθέτηση σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Έντονη ανησυχία σχετικά με τη δρομολόγηση της τοποθέτησης πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο επικρατεί στους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου με αφορμή τη διαρροή πληροφοριών που θέλουν τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη να υπογράφει σύντομα τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), την οποία έχει απορρίψει, ωστόσο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Οι Δήμοι, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, κινήματα πολιτών, αλλά και με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής (ΣΕΒΑ), προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας μέσα στον Ιούλιο.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις μεταξύ των δημάρχων Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και του δημάρχου Διονύσου Διονύση Ζαμάνη για το συντονισμό των κινητοποιήσεων. «Αν και πρόκειται προς το παρόν για μη διασταυρωμένη πληροφορία, επίκειται η υπογραφή της ΜΠΕ από τον αρμόδιο υπουργό για να ξεκινήσουν τα έργα στο χρόνο που έχουν εξαγγελθεί», τόνισε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Χιωτάκης, επιβεβαιώνοντας και από την πλευρά του την πληροφορία ότι επίκειται η έγκριση της ΜΠΕ και ζητώντας άμεσες ενέργειες από τις δυο δημοτικές Αρχές Κηφισιάς και Διονύσου για συνάντηση με τον υπουργό, αλλά και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως δήλωσε ο κ. Χιωτάκης:

«Η ανησυχία στους κατοίκους είναι πολύ μεγάλη για τα διόδια. Πρέπει να ετοιμαστούμε πιο δυναμικά και άμεσα οι δήμαρχοι να ζητήσετε συνάντηση με τον υπουργό. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε μόνο σε κάποια γραφεία.

Η πρότασή μου είναι να οριστεί άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο επιτροπή, αλλά και νομικός του Δήμου που να παρακολουθούν αποκλειστικά το θέμα αυτό, καθώς επίκειται η έγκριση της ΜΠΕ. Θα πρέπει επίσης να ζητήσουμε την υποστήριξη της περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, καθότι η περιφέρεια Αττικής έχει απορρίψει τη ΜΠΕ.

Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να δηλώσουμε πιο έτοιμοι από τώρα και να μην αιφνιδιαστούμε από μια ξαφνική τοποθέτηση των διοδίων, καθώς με αιφνιδιασμό θα τοποθετηθούν οι σταθμοί».

Υ.Γ. Δια-παραταξιακή σύσκεψη για τα διόδια…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here