Σε Επιφυλακή οι Έλληνες Κομάντος για τις Τουρκικές προκλήσεις με τα νησιά μας.

0
244

Η Άγκυρα καθημερινά αποδεικνύει την πρόθεσή της για κλιμάκωση στο Αιγαίο. Τρανό παράδειγμα η προ ολίγων ωρών Πολεμικό Τελεσίγραφο στην χώρα μας έθεσε η Τουρκία δια στόματος του Αντιπροέδρου της χώρας, Φουάτ Οκτάι.

Η Άγκυρα απείλησε ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο σημειώνοντας πως είτε θα υπάρξει αποστρατιωτικοποίηση νησιών ή αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους «και όπου πάει» υπενθυμίζοντας την Κύπρο το 1974 και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Είναι πλέον φανερό πως ο χρόνος της διπλωματίας έχει σχεδόν τελειώσει. Δεν υπάρχει τίποτα προς συζήτηση με αυτή την Τουρκία. Αυτό τονίζει και ο ίδιος ο Οκτάι.

Στο ίδιο προκλητικό μήκος κύματος εκπέμπουν και τα Τουρκικά Μέσα, που ακολουθούν την ανθελληνική προπαγάνδα Ερντογάν. Ξεκάθαρη άλλωστε και η τουρκική απειλή για την Ψέριμο, με Τουρκικά Μέσα να ισχυρίζονται ότι είναι…υπό Ελληνική κατοχή!

Στο ίδιο κλίμα το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι Haber Global αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού:

«Στην περιοχή του Αιγαίου που είναι γνωστή ως Δωδεκάνησα, υπάρχουν κάποια νησιά, νησάκια και βραχονησίδες με ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς. Εντύπωση προκαλεί η ελληνική σημαία στο νησί».

Μετά λοιπόν τις συνεχείς προκλήσεις οι κομάντος μας βρίσκονται σε επιφυλακή στα ελληνικά νησιά. Τα φουσκωτά περιπολούν διαρκώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αποτελούν ισχυρή δύναμη αποτροπής για τον εξ Ανατολών επιβουλέα.

Υ.Γ. Οδηγία προς Ρώσους τουρίστες που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία: «Μακριά από τα μικρασιατικά παράλια μεταξύ 15 και 30 Ιουλίου!»

Υποψίες για επεισόδιο στην επέτειο του Αττίλα…

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αθήνα, καθώς οι Ρώσοι τουρίστες που θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι στην Τουρκία έχουν λάβει άτυπη οδηγία να απέχουν από τα Μικρασιατικά παράλια το διάστημα 15-30 Ιουλίου.

Η πληροφορία έφτασε σε ξένη διπλωματική αποστολή στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα πριν την πενταμερή συνάντηση Τουρκίας-ΗΠΑ-Γαλλίας-Αγγλίας-Γερμανίας στο Βερολίνο σε επίπεδο συμβούλων Εθνικής Ασφαλείας.

Πηγή: Εφημερίδα «Εστία» με αρθρογράφο τον  Μανώλη Κοττάκη.

Υ.Γ.1. Κωνσταντίνος Γρίβας: Η Τουρκία δεν έχει στρατιωτικό πλεονέκτημα.

Τουρκική ήττα θα σημαίνει το φυσικό τέλος των ηγετών της…

Συνέντευξη στο «Directus.gr» και στον Ανδρέα Μουντζουρούλια παραχώρησε ο κύριος Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here