Σε ισόβια βάζει τον Παπακωνσταντίνου το πόρισμα της προανακριτικής!

0
353

Στο Ειδικό Δικαστήριο με τρία βαρύτατα κακουργήματα θα παραπέμψει η προανακριτική επιτροπή τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης.

Η πλειοψηφία της επιτροπής έχει σχεδόν ολοκληρώσει τα βασικά κεφάλαια του πορίσματος, το οποίο θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 4.7.2013 και θα λάβει την έγκρισή της τις επόμενες ημέρες.

Τα κεφάλαια, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος» θα παρουσιάζουν τα αμείλικτα πραγματικά περιστατικά του σκανδάλου και θα καταλήγουν στο καταδικαστικό «δια ταύτα» για τον πρώην υπουργό.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι η πλειοψηφία ξεκαθαρίζει ότι τα επίσημα έγγραφα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση γι’ αυτό εξηγούν ότι η τελική απολογία του κ. Παπακωνσταντίνου ενδεχομένως να επηρεάσει την θέση άλλων εμπλεκόμενων προσώπων, όχι όμως την δική του.

Ειδικότερα, το κείμενο που ετοιμάζεται, καταλογίζει στον πρώην υπουργό:

– την τέλεση της αξιόποινης πράξης της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος
– το αδίκημα της πλαστογραφίας εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος
– το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος.

Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η προανακριτική θα ζητά την εφαρμογή του νόμου 1608/1950 περί αύξησης των προβλεπόμενων ποινών για τους καταχραστές του Δημοσίου. 5+1 συμπεράσματα.

Πέραν αυτών, το κείμενο του πορίσματος θα στηριχθεί στα αδιάψευστα ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης που διενήργησαν οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ στο περίφημο USB αλλά και σε κατασχεμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στα έγγραφα που απέστειλαν οι Γαλλικές αρχές και αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε επίσημα και για φορολογικούς σκοπούς την λίστα και στην έκθεση του ΣΔΟΕ που καταλογίζει «μαύρη» τρύπα 6,3 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά των συγγενών του πρώην υπουργού.

Με τον τρόπο αυτό τα μέλη της επιτροπής θα καταλήξουν με πλήρη τεκμηρίωση στα εξής συμπεράσματα για τον κ. Παπακωνσταντίνου:

– Παρέλαβε επίσημα την λίστα Λαγκάρντ
– Δεν την έδωσε στο ΣΔΟΕ για φορολογικό έλεγχο
– Παραπλάνησε τους πάντες λέγοντας πως το υλικό αποτελεί προϊόν υποκλοπής και μυστικών υπηρεσιών.
– Εξαφάνισε το αυθεντικό CD και πλαστογράφησε το αντίγραφό USB
– Η πλαστογραφία έγκειται στην αφαίρεση τριών συγγενικών του προσώπων
– Από την πλαστογραφία το Δημόσιο ζημιώθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here