Σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης κηρύσσεται η Λέσβος: Αγώνας να μη φτάσουν χιλιάδες μετανάστες στη Μυτιλήνη.

0
512

Την κήρυξη της Λέσβου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, σχετικά ερωτηθείς, σημειώνοντας ότι θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες να μην φτάσουν οι 13.000 που στεγάζονταν στο ΚΥΤ Μόριας στο κέντρο του νησιού προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Οσον αφορά το που θα στεγαστούν οι μετανάστες, ανέφερε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή της κλειστής δομής αλλά ότι αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση της κρίσης τις επόμενες μία με δύο ημέρες.

Σε λίγη ώρα ξεκινά επίσης η έκτακτη διυπουργική που έχει προγραμματιστεί για τις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θοεδωρικάκου, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Θα εξεταστεί η κατάσταση στη Μόρια και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της.

Ενισχύσεις από την Αθήνα έστειλε η Αστυνομία στη Λέσβο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη νύχτα μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Μόρια και έχουν καταστρέψει πολύ μεγάλο μέρος του ΚΥΤ. Ειδικότερα, αναχώρησαν στις 7 το πρωί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 και αναμένεται να φτάσουν στο νησί στις 09:00.

Υ.Γ. Παρανάλωμα του πυρός το ΚΥΤ της Μόριας-Εκκενώθηκε ο καταυλισμός.

Ο κορωνοϊός καίει τη Μόρια. Τα χειρότερα σενάρια έγιναν πραγματικότητα στη Μόρια τα ξημερώματα, περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Η καταστροφή της Μόριας είναι βιβλική.Μόνο ντροπή για τους ντόπιους που δηλώνουν πρόθυμοι να υπογράψουν για την επέκταση του ΚΥΤ

Gepostet von Makis Pavlellis am Dienstag, 8. September 2020

Αποδεικνύοντας όμως, πως ενώ τα σενάρια υπήρχαν η προετοιμασία για την αντιμετώπιση τους ήταν μηδενική!!!

Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε, ενώ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών διέφυγαν προς τα γύρω βουνά, ενώ πολλοί κατευθύνθηκαν προς την πόλη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here