Σε ΛΙΒΑΝΟ μετέτρεψαν ΗΠΑ και ΕΕ την Ουκρανία!…του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου.

0
188

-Ολική καταστροφή των υποδομών…

-Η συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο μειώθηκε κατά 81%!

Το Κίεβο προχωράει σε μεγάλες περικοπές ενέργειας στο σύνολο της Ουκρανικής Επικράτειας καθώς οι μαζικοί Ρωσικοί βομβαρδισμοί των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει τρομακτικές ζημιές στις ενεργειακές υποδομές και έχουν μετατρέψει την χώρα σε «Λίβανο».

Φυσικά, η αντικειμενική ευθύνη είναι των ΗΠΑ-ΕΕ διότι οι Ουκρανοί αρνήθηκαν να τηρήσουν την συμφωνία του Μινσκ το 2015 και η Ουκρανία αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα αιτηθεί ένταξή της στο ΝΑΤΟ ενώ και το ίδιο το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να δηλώσει ότι δε θα τους κάνει δεκτούς σε περίπτωση ουκρανικού αιτήματος.

Άρα αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία που είχε κάνει ο Μπιλ Κλίντον με τον Μπόρις Γέλτσιν την δεκαετία του ’90 που προέβλεπε ότι δεν θα υπάρξει επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και ειδικότερα σε χώρες που ανήκαν πριν στο διαλυθέν Σιδηρούν Παραπέτασμα, παραβιάστηκε για μία ακόμα φορά και αξίζει να δούμε τις αναλογίες με μία υποθετική ιστορία που να εμπλέκει μία όμορη χώρα των ΗΠΑ, το Μεξικό.

Ας φανταστούμε το Μεξικό να απαγορεύει σε μία υποτιθέμενη Αμερικανική μειονότητα να μιλούν αγγλικά, όπως έκαναν οι Ουκρανοί στις Ρωσόφονες μειονότητες, στις οποίες απαγόρευσαν την εκμάθηση και την χρήση της Ρωσικής γλώσσας!

Δεν μιλάμε για το τι συνέβη τον προηγούμενο αιώνα που οι Αμερικανοί τους πήραν το Τέξας!

Αλλά εδώ αν κάποιος «ήρξατο χειρών αδίκων» είναι οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η ίδια η Ουκρανία Αυτοί πάτησαν τις υπογεγραμμένες συμφωνίες του Μινσκ το 2015.

Και όχι απλώς τις πάτησαν αλλά κατάργησαν και την Ρωσική γλώσσα ενώ δεν δόθηκε ποτέ καθεστώς αυτονομίας στις περιοχές του Ντόνμπας, δηλαδή στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ.

Η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε «Λίβανο» με ευθύνη και υπαιτιότητα των ΗΠΑ και της ΕΕ που δεν πίεσαν την Ουκρανία να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ αντίθετα υπογείως την προωθούσαν να κάνει το αντίθετο.

Και όταν λέμε «Λίβανος» εννοούμε τον εμφύλιο Πόλεμο του Λιβάνου που ήταν μία πολυετής πολεμική σύγκρουση την περίοδο 1975-1990, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις προκάλεσε 120.000 θανάτους.

Σήμερα, περίπου 76.000 άνθρωποι παραμένουν εκτοπισμένοι στο εσωτερικό του Λιβάνου. Υπήρξε επίσης η αιτία της μαζικής εξόδου σχεδόν 1.000.000 ανθρώπων από τη χώρα.

Ο Λίβανος ακόμα δεν έχει συνέλθει από την αιματηρή αυτή σύγκρουση ενώ πριν τον πόλεμο η Βηρυτός αποκαλούνταν το «Παρίσι της Ανατολής».

Σε ότι αφορά την Ουκρανική σύγκρουση, η Ρωσία το μόνο που ζήτησε ήταν ο σεβασμός των συμφωνιών του Μινσκ και να μην ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

Πώς θα φαινόταν στους Αμερικανούς αν το Μεξικό εντασσόταν στο CSTO, τι θα έλεγαν τότε οι Αμερικανοί;

Μία τέτοια ένταξη θα σήμαινε την μεταφορά Ρωσικών βάσεων, πυραύλων και στρατευμάτων στο έδαφος του Μεξικού, όπως ακριβώς θα σημαίνει τα ίδια πράγματα εάν η Ουκρανία ενταχθεί κάποτε στο ΝΑΤΟ.

Αμερικανικοί πύραυλοι και στρατεύματα θα μεταφερθούν στην Ουκρανία. Δηλαδή η Μόσχα θα έχει χρόνο αντίδρασης σε περίπτωση εκτόξευσης Αμερικανικών πυραύλων, μερικά λεπτά!

Πώς θα το δέχονταν αυτό η Μόσχα; Να αυτοκτονήσει δεν θέλει.

Είδαμε τι έγινε στην Κούβα το 1962, αλλά η Κούβα δεν είναι το αντίστοιχο της Ουκρανίας.

Γιατί η Κούβα ανήκε στην Ρωσική σφαίρα επιρροής εκείνα τα χρόνια (για την ακρίβεια Σοβιετική σφαίρα επιρροής).

Και πάλι όμως οι ΗΠΑ αντέδρασαν και ήταν έτοιμες να σύρουν τον πλανήτη σε έναν πυρηνικό πόλεμο γιατί απειλούνταν η ίδια η ύπαρξή τους.

Χρησιμοποιούμε το παράδειγμα του Μεξικού διότι είναι η μοναδική περίπτωση όμορου κράτους, που είναι το 1/3 των ΗΠΑ, όπως ακριβώς έχει την ίδια αναλογία η Ουκρανία με την Ρωσία (1/3).

Έτσι λοιπόν τώρα η Ουκρανία έχει ολοκληρωτικά καταστραφεί και κάποιος θα πει η απάντηση της Ρωσίας ήταν ασύμμετρη.

Ήταν όμως υποχρεωτικά ασύμμετρη. Από την στιγμή που η Ουκρανία δέχεται άπειρη βοήθεια από το ΝΑΤΟ και άλλες χώρες, δεν είχε άλλη επιλογή αν ήθελε να κερδίσει τον πόλεμο αυτόν από τον οποίο εξαρτάται η ύπαρξή της.

Οι ΗΠΑ το 1999 ισοπέδωσαν την Γιουγκοσλαβία λόγω Κοσόβου όπου υποτίθεται υπήρχαν συγκρούσεις του Γιουγκοσλαβικού τότε Στρατού και του Αλβανόφωνου UCK που τον στήριζαν, εξόπλιζαν και χρηματοδοτούσαν οι Αμερικανοί.

Η Σερβία γύρισε στην εποχή του «Λίθου». Πού ήταν τότε η ΕΕ και γενικότερα η Διεθνής Κοινότητα για να «τραβήξουν» το «αυτί» στις ΗΠΑ;

Υ.Γ. Η Ουκρανία αναμένεται να ανακοινώσει γενικό black out!-Το Ρωσικό «σφυροκόπημα» διέλυσε τις ενεργειακές υποδομές.

Οι Ρώσοι έχουν χτυπήσει περισσότερα από 300 εργοστάσια Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η Ουκρανία αναμένεται να ανακοινώσει black out σε όλη τη χώρα καθώς είναι αδύνατη η ηλεκτροδότηση της χώρας μετά το πολυήμερο «σφυροκόπημα» των ενεργειακών υποδομών από τους Ρώσους.

Οι Ρωσικές δυνάμεις από τις 10 Οκτωβρίου στοχεύουν εργοστάσια Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με τα χτυπήματα να ανέρχονται σε πάνω από 300.

Είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο μιλάει για γενικό  black out που θα αφορά όλη τη χώρα, ενώ μέχρι σήμερα ανακοίνωνε κυλιόμενες διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα σε διάφορες Ουκρανικές πόλεις.

Τα σπίτια στην Ουκρανία ζεσταίνονται από έναν κεντρικό αγωγό. Τη στιγμή που οι θερμοκρασίες όλο και μειώνονται η κατάσταση θα δυσκολέψει για τους κατοίκους της Ουκρανίας που θα πρέπει εκτός όλων των άλλων να αντιμετωπίσουν το κρύο αλλά και την έλλειψη ρεύματος που γεννά μια σειρά σημαντικά προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here