Σε Οριακή Κατάσταση η Ελληνική Οικονομία: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση-Ποια στοιχεία αποσιωπήθηκαν παντελώς.

0
281

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Αλέκος Παπαδόπουλος απέστειλε επιστολή προς Κ. Μητσοτάκη, Α. Τσίπρα και Ν. Ανδρουλάκη.

Η πραγματική εικόνα της Ελληνικής οικονομίας διαφέρει αρκετά με αυτή που παρουσιάζει η κυβέρνηση, μαζί με τα φίλια προσκείμενα προς αυτή ΜΜΕ, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επιστολή του ο πρώηνΥυπουργός Οικονομικών, Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ο Α. Παπαδόπουλος, που έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, απέστειλε επιστολή προς Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη, με την οποία κρούει τον «κώδωνα» για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για πρωτογενές πλεόνασμα 273 εκατομμυρίων ευρώ το 2022 και τα επακόλουθα «πανηγύρια» του Μαξίμου, ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι δημοσιονομικά στοιχεία μείζονος σημασίας, «προβλήθηκαν ανεπαρκώς ή αποσιωπήθηκαν παντελώς», σε μια προσπάθεια «εξωραϊσμού της δημοσιονομικής κατάστασης».

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών μέσα σε λίγες παραγράφους συντρίβει το αφήγημα της Κυβέρνησης για δήθεν σταθερή και ανοδική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας και περιγράφει επακριβώς την κατάσταση, η οποία όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, μπορεί να «εκτροχιαστεί δημοσιονομικά, μέσα σε αυτήν την 10ετία ή στις αρχές της επόμενης, κάτω από το βάρος των επαναλαμβανόμενων ανεύθυνων και αστόχαστων επεκτατικών πολιτικών».

Κατά τον Αλέκο Παπαδόπουλο, η συνεχής και συγχρονισμένη προβολή μιας ρόδινης εικόνας για την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών «δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και δεν επιτρέπει στον πολίτη να χαράξει και να ακολουθήσει αξιόπιστη προσωπική και επαγγελματική πορεία».

Με λίγα λόγια δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για success story, αλλά για μια πολύ επικίνδυνη και οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, με μια πολύ σημαντική επισήμανση του πρώην Υπουργού για το χρέος και τα «μαγειρέματα» της Κυβέρνησης.

Όλο αυτό την ώρα που τα Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι ένα στα τρία νοικοκυριά στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Παπαδόπουλου:

«Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,

Απευθύνομαι σ’ εσάς με αίσθηση ευθύνης, επίγνωσης και σεβασμού, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι το 2022 έκλεισε με Πρωτογενές Πλεόνασμα 273 εκ.

Το συγκεκριμένο Δημοσιονομικό Στοιχείο προβλήθηκε μετ’ επιτάσεως ως δήθεν πρωτοφανές επίτευγμα, ενώ αντίθετα άλλα δημοσιονομικά στοιχεία μείζονος σημασίας προβλήθηκαν ανεπαρκώς ή αποσιωπήθηκαν παντελώς.

Συγκεκριμένα, αποσιωπήθηκε ότι το 2022:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here