Σε πανικό το «Κόμμα της Novartis»!…της Μαρία Παναγιώτου.

0
252

Σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας που φωτίζουν την εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis, τόσο του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη όσο και του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέα Λοβέρδου, αποδέχεται το βούλευμα με το οποίο απαλλάχθηκε ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης από το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Στοιχεία, που σε κάθε άλλη ευνομούμενη χώρα θα είχαν οδηγήσει τον κ. Γεωργιάδη σε παραίτηση από την υπουργική του θέση, αλλά και τον κ. Λοβέρδο από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ. ήδη από χθες που έγιναν οι σχετικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα «Documento».

Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι πως ο κ. Μανιαδάκης, απαλλάχθηκε για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο περιέχει – δυστυχώς – πρωτοφανείς νομικές ακροβασίες.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε πως ήταν, μεν, σύμβουλος πολλών υπουργών Υγείας, μεταξύ των οποίων και οι κύριοι Γεωργιάδης και Λοβέρδος, αλλά δεν ήταν διορισμένος σύμβουλος κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να κατηγορηθεί.

Και οι ακροβασίες μοιάζουν ακόμη πιο έντονες από το γεγονός πως το ίδιο το βούλευμα αποδέχεται πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν τον ρόλο του καθηγητή, ως συμβούλου των συγκεκριμένων υπουργών.

Φυσικά, μπορεί το «κόμμα Novartis» να προσπάθησε να πλασάρει το συγκεκριμένο απαλλακτικό βούλευμα ως αθώωση Μανιαδάκη, η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο κύριος καθηγητής συνεχίζει να ερευνάται ακόμη για τη συμμετοχή του στο αδίκημα της δωροδοκίας πολιτικών προσώπων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την Οικονομική Εισαγγελία, στην οποία επικεφαλής είναι ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης.

Ως εκ τούτου, η υπόθεση της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis είναι ακόμη ορθάνοιχτη!….

Η συνέχεα στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here