Σημεία από την ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.

0
367

Υιοθετείτε λογιστικές αλχημείες για να αλλάξετε την πραγματικότητα των μεγεθών του Προϋπολογισμού.

Ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Κρατικό προϋπολογισμό, επεσήμανε τα εξής:

Άκουσα νωρίτερα τον κ. Συρίγο που ξεκίνησε με τη φράση «τα γεγονότα παιδί μου, τα γεγονότα». Βεβαίως. Τα γεγονότα είναι αυτά τα οποία αναγκάζουν καταστάσεις να ωριμάζουν, κόμματα, χώρους, αλλά σημασία έχει κανείς πώς τα βλέπει. Διότι όταν φοράει ιδεοληπτικούς παραμορφωτικούς φακούς δεν μπορεί να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα. Ή όταν, για παράδειγμα, οι ίδιες οι εσωτερικές του αντιφάσεις δεν μπορούν να τον κάνουν να  αναγνώσει τα πράγματα όπως έχουν.

Άκουσα τον κ. Πέτσα, άκουσα και εσάς, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, αναφερόμενος στα ζητήματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής να μας λέτε πόσο καλύτερα είναι τα πράγματα για τη χώρα μας.

Άκουσα και κάτι που ίσως να σας ξέφυγε ότι, εσείς το ’15 ξέρατε πώς λειτουργεί η Ευρώπη, κατανοείστε και εμάς. Καταρχήν χαίρομαι που βγάλατε τα σωστά συμπεράσματα για τη στάση της ΕΕ το 2015.

Αλλά όταν στις τρεις τελευταίες συνόδους λέγατε συνεχώς για κυρώσεις και είχατε βάλει τον πήχη ψηλά σε σχέση με το θέμα των κυρώσεων, δεν μπορεί να έρχεται σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να λέει ότι δεν ήταν στόχος μας.

Αυτό, λοιπόν, είναι αποτέλεσμα μιας σαφούς στρατηγικής εκ μέρους σας, λόγω των εσωτερικών αντιθέσεων και αντιφάσεων του χώρου σας. Και νταήδες και διαλλακτικοί. Δεν γίνεται. Ξεκαθαρίστε.

Ξέρετε τι ωραία που θα ήταν για εμάς να υιοθετήσουμε τη δική σας στάση, μια εθνικό-λαϊκιστική στάση και να κάνουμε ότι μας κάνατε όταν εμείς συζητούσαμε τα θέματα της Βόρειας Μακεδονίας; Δεν θα το κάνουμε.

Η συνέχεια της ομιλίας του μπορείτε να δείτε:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here