Σημείωμα Στουρνάρα: «τέλος στους untouchables φοροφυγάδες»!!

0
299

Πλήρη πολιτική κάλυψη στους ελεγκτές και γενικότερα σε όλη τη φορολογική διοίκηση παρέχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής, ενώ ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνει με νόημα «τέλος στους untouchables φοροφυγάδες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι «λαμβάνουμε συνεχώς τηλέφωνα από εφόρους, επόπτες και ελεγκτές, οι οποίοι ρωτούν: 

«Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλοδικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε δήμαρχο. Τον κυνηγάω;;».

Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι «untouchables» στην ελληνική κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. «Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα……κάτω από το αφορολόγητο», ανέφεραν.

Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει απερίφραστα…..«ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή.
Παρέχω την πολιτική κάλυψη και προσωπική στήριξη σε καθέναν που θέλει να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή.

Αντίστοιχα, είμαι αμείλικτος σε καθέναν που κάνει τα στραβά μάτια. Μπορεί να μην έχουμε θεαματικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, αλλά έχουμε κάποια πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα:

• Εισπράττονται πρόστιμα.
• Δεν γίνονται ρυθμίσεις πλέον σε όσους έχουν χρήματα.
• Κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα.
• Κόσμος μπαίνει πλέον στη φυλακή για χρέη στο Δημόσιο.

Μέχρι τέλος του έτους αναμένουμε και σημαντικά αποτελέσματα από τους νέους ελεγκτές».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here