ΑΥΡΙΟ η τελετή αποκατάστασης της οικίας του Παύλου Μελά-Live streaming από το «ert.gr».

0
991

Συμπληρώνοντας 116 έτη από τον ηρωικό θάνατο του Ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργανώνει ειδική τελετή για την αποκατάσταση της οικίας του στην Κηφισιά με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και κυβερνητικού κλιμακίου.

«Εμβληματική δράση, αποτελεί η αναστήλωση της ιστορικής οικίας του Μακεδονομάχου ήρωα Παύλου Μελά, το οποίο προετοίμαζε από μηνών το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη κομβική συνδρομή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη», σημειώνει το ΥΠΕΘΑ.

«Η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας κατέχει υψηλή θέση ανάμεσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και για την επίτευξη αυτού του σκοπού αναπτύσσει ρεαλιστικές πολιτικές, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, αντιλαμβανόμενη την ιστορική κληρονομιά ως ένα δομικό στοιχείο της Εθνικής μας ταυτότητας», επισημαίνει σε άλλο σημείο το ΥΠΕΘΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπουδαίο αυτό, όσο και μοναδικό, μνημείο μεγάλης ιστορικής αξίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες, περιήλθε στην ιδιοκτησία του ΥΠΕΘΑ κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά κυρίας Ναταλίας Ιωαννίδου, η οποία διατηρεί τη μακρά παράδοση της οικογενείας της, για προσφορά και ανιδιοτελή αγάπη της προς την Πατρίδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 στις 20:30, στην οικία Μελά επί της λεωφόρου Τατοΐου 50, στην Κηφισιά. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα αυστηρά μέτρα τηρήσεως των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού, η Διεύθυνση Ενημερώσεως του ΥΠΕΘΑ έχει μεριμνήσει ούτως ώστε μεταδοθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα απευθείας μέσω του «ert.gr».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here