Σιγή Ιχθύος και πάλι από Αθήνα.

0
398

Συμφωνία 25 σημείων αποκάλυψε (ή ισχυρίζεται;) ότι έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ν. Δένδια.

Για μία ακόμη φορά η Άγκυρα κάνει αποκαλύψεις για τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες και τις συμφωνίες, ενώ η Αθήνα τηρεί σιγή ιχθύος.

Το ίδιο έγινε και τον Ιούλιο του 2020 στο Βερολίνο, ήταν οι Τούρκοι που αποκάλυψαν και την συνάντηση και την συμφωνία. Η διαδικασία λοιπόν προσέγγισης συνεχίζεται, οι δύο χώρες συμφωνούν στην διαδικασία βάσει της οποίας θα φτάσουν ή θέλουν να φτάσουν σε κάποια συμφωνία.

Όμως η διαδικασία αφορά και την ουσία. Και μία συμφωνία 25 σημείων, δείχνει ότι η διαπραγμάτευση προχωρά σε βάθος και σε κρίσιμα ζητήματα.

Είναι προφανές ότι αυτή η συμφωνία θα είναι και η βάση συζήτησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες (14.6) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Οι δυο ηγέτες καλούνται να επικυρώσουν την συνέχεια της διαπραγμάτευσης.

Είναι ενοχλητικό, κυρίως όμως επικίνδυνο, το γεγονός ότι η Αθήνα προτιμά να μη μιλά, να κρύβει από την κοινή γνώμη και τα πολιτικά κόμματα τις συμφωνίες οι οποίες δεσμεύουν τη χώρα.

Ο κ. Δένδιας περιορίστηκε να δηλώσει ότι υπάρχουν διαφωνίες σε πολλά ζητήματα με την Τουρκία, την ώρα που ο κ. Τσαβούσογλου λέει ότι η συζήτηση συνεχίζεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Άρα στο τραπέζι είναι όλα τα καυτά θέματα: οι Απαιτήσεις της Άγκυρας.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει έντονη Υποψία ότι «η διαπραγμάτευση προχωρά κανονικά και σε βάθος σε κρίσιμα ζητήματα» και οι Τούρκοι μας το δείχνουν συνεχώς, με την συμπεριφορά της Τουρκίας και την ανυπαρξία ανησυχίας αλλά και αντίδρασης από την Ελλάδα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here