Σκάνδαλο ΟΑΕΔ: Οικονομική κακοδιαχείριση με ζημιά 10εκ ευρώ στον Οργανισμό για να βάλουν Ιδιώτη Εργολάβο.

0
232

Θα ήταν γελοίο, αν δεν ήταν το ψωμί των εργαζόμενων, το ότι ο ΟΑΕΔ αντί να βρίσκει δουλειές, στέλνει κόσμο στην ανεργία…

Όταν η Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε νέο διοικητική στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το παρουσίασαν ως επιτυχημένο τεχνοκράτη που ήρθε από την εσπερία.

Δεν ξέρουμε τι κάνουν οι ιδιωτικές ή κρατικές εταιρίες στο εξωτερικό, αλλά κάποια υπηρεσία που κοστίζει στον ΟΑΕΔ 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και την αγοράζεις από ιδιώτη με 6 εκατομμύρια ευρώ, δεν νομίζω να το χαρακτηρίζουν επιτυχημένη συμφωνία.

Όπως αποκάλυψε η Αντωνία Στάη μέλος συντονιστικού συμβασιούχων καθαριότητας ΟΑΕΔ, στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, διώχνουν τις καθαρίστριες του οργανισμού, οι οποίες πληρώνονται με μόλις 320 ευρώ τον μήνα, για 4ωρη απασχόληση, επικαλούμενοι το άρθρο 61 του Νόμου 4765/2021, για να πάρουν εργολάβο, που θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος είναι και φυσικά ξέρουμε πως λειτουργούν οι ιδιωτικές εταιρίες υπενοικίασης.

Οι 500 καθαρίστριες με σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου στον ΟΑΕΔ κόστιζαν στον Οργανισμό Απασχόλησης 2,5 εκ. το χρόνο.

Η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τους εργολάβους, για απασχόληση 530 καθαριστριών με μερική απασχόληση, προϋπολογίζει ετήσιο κόστος 5,83 εκ. (4,7 εκ συν ΦΠΑ).

Και καθώς μιλάμε για 3ετή σύμβαση με τους εργολάβους, έχουμε μια συνολική επιβάρυνση του ΟΑΕΔ της τάξης άνω των 10 εκ. ευρώ (3,33 εκ. το χρόνο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here