Σκάνδαλο Παρακολουθήσεων: Κατά μέτωπο επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο.

0
174

Στο Ευρωκοινοβούλιο μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, καταγγέλλοντας τις πρακτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό.

Κατά τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Συστήματα παρακολούθησης και κατασκοπευτικά συστήματα Predator στην Ελλάδα», Ευρωπαίοι Ευρωβουλευτές εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θέτοντας ζήτημα για τη χρήση των λογισμικών παρακολούθησης που πλήττουν τη Δημοκρατία στην ΕΕ.

Παράλληλα εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Επίτροπος Ντιντιέ Ρεντέρς επισήμανε πως δεν αρκεί η απλή επίκληση της Εθνικής Ασφάλειας, αλλά το κράτος-μέλος πρέπει να αποδείξει σύνδεση της παρακολούθησης με συγκεκριμένη απειλή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι τοποθετήσεις Πολωνών Ευρωβουλευτών που υπογράμμισαν πως όλα αυτά μοιάζουν με τις Αυταρχικές Πρακτικές της δικής τους Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την τοποθέτησή του, κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ συνέκρινε τις πρακτικές του με τις πρακτικές αυταρχικών ηγετών ανά τον κόσμο.

«Στόχος τους ήταν η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Ανδρουλάκης για την παρακολούθησή του, σημειώνοντας το γεγονός πως «κατά διαβολική σύμπτωση η παρακολούθησή διήρκεσε όσο η εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Υπογράμμισε επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, έχει τη δυνατότητα βάσει νόμου να άρει το απόρρητο και τον κάλεσε να αποκαλύψει τους λόγους της παρακολούθησής του, «αντί να δηλητηριάζει την κοινή γνώμη διχάζοντάς τον Ελληνικό λαό με θεωρίες συνωμοσίας».

«Ο έλεγχος των ΜΜΕ, η παγίδευση πολιτικών αντίπαλων και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης δεν έχουν θέση στην ΕΕ», είπε και ζήτησε να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή στην Ελλάδα, αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για να καταθέσουν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

«Οι μυστικές υπηρεσίες οφείλουν να λειτουργούν εντός δημοκρατικού πλαισίου και να προστατεύουν το πολιτικό σύστημα από τα παράνομα λογισμικά και όχι να καλύπτουν τη χρήση τους. Στις Δημοκρατίες καμία υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργεί στο απόλυτο σκοτάδι. Το απόρρητο σταματάει εκεί που ξεκινάει η ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here