ΣΚΛΗΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – Από πότε η Κομισιόν παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη;

0
246

Με μία παρεμβατική επιστολή η Κομισιόν και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί παίρνουν θέση υπέρ του Γεωργίου, αναφορικά με την παραπομπή του, ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές να αμφισβητήσουν δημοσίως τη ψευδή εντύπωση ότι τα στοιχεία αυτά παραποιήθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ.

Με αυτή όμως την επιστολή η Κομισιον, πρακτικά αυτοενοχοποιήθηκε!

Αν ο Γεωργίου δεν έχει ευθύνες, τότε θα αθωωθει και δεν έχει τιποτα να φοβηθει. Προς τι η πρεμούρα της ΕΕ να μην λάμψει το φωτοστέφανο του Γεωργίου στο δικαστήριο;

Οπως ανέφερε η επιστολή της Κυβέρνησης:

«Αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (Γεωργίου), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της»

Την βασική αντίφαση στην στάση της Κομισιόν απέναντι σε υποθέσεις που εκκρεμούν στην δικαιοσύνη επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την επιστολή που απέστειλαν οι Βρυξέλλες για την για την εκ νέου παραπομπή για κρίση στο Συμβούλιο Εφετών του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. 

Σημειώνεται ότι την επιστολή της Κομισιόν που φέρει τις υπογραφές των Ντομπρόφσκις και Μοσχοβισί και γνωστοποίησε η εκπρόσωπος Μαρία Τίσεν, υιοθέτησαν και αναπαρήγαγαν αμέσα με μεγάλη ανακούφιση σύσσωμα τα γνωστά Μέσα του ελληνικού Τύπου καθώς και το σύνολο των οικονομικών ιστοσελίδων…

«Στην επιστολή, η Κομισιόν διατυπώνει την πάγια αρχή της, να μην σχολιάζει υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Μια αρχή την οποία και συμμερίζεται και ακολουθεί η ελληνική Κυβέρνηση.

Εντούτοις, παρατηρείται μια αντίφαση μεταξύ αυτής της αρχής και της προτροπής στην ελληνική Κυβέρνηση να πάρει θέση για το εάν τα στατιστικά στοιχεία του 2010 ήταν ή όχι έγκυρα» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Όλγα Γεροβασίλη.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών στην απαντητική του επιστολή «εκφράζει την έκπληξή του, για τον λόγο που εστάλη σε αυτόν, επιστολή που αφορά υπόθεση από το 2010 και εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη» και όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο Υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της.»

Υ.Γ. Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν είστε υπεράνω της Ελληνικής δικαιοσύνης, κύριοι της Κομισιόν!

Υ.Γ.1. Ανακοίνωση-βόμβα του Παπαγγελόπουλου για την επιστολή της Κομισιόν!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here