Σοβαρές καταγγελίες Ρακιντζή για τη διαφθορά σε Δήμους και ΜΚΟ!

0
286

Ως «εστίες μεγάλης διαφθοράς» χαρακτήρισε σήμερα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, τους Δήμους αλλά και μια μεγάλη μερίδα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

Σε συνέντευξή του προς ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Ρακιντζής είπε αναφορικά με τους Δήμους ότι «έχουν μπροστά τους εκλογές, είναι ανεξέλεγκτοι στα λεφτά και έχουν πάρα πολλά βαρίδια», ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλο πρόβλημα τις ΜΚΟ, «διότι ως τώρα έπαιρναν λεφτά και ήταν ανέλεγκτοι και δεν παρήγαγαν έργο».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ορισμένες ΜΚΟ όπως οι «Γιατροί του Κόσμου» είναι «εξαιρετικές», ενώ άλλες ήταν «προσωπικά μαγαζάκια».

Σε ότι αφορά τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης παρατήρησε ότι «πρέπει να δούμε πόσοι είναι οι οργανισμοί του Δημοσίου».

«Ακούμε κάποια νούμερα τρελά, όπως 5.500. Δεν ξέρουμε, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που μετασχηματίζονται και δεν είναι τίποτε άλλο από αποκεντρωμένες υπηρεσίες του κράτους.

Δεν μπορώ να ξέρω πόσοι είναι και ήδη κάποιοι είναι παρωχημένοι και είναι δύσκολο να τους καταργήσεις για τους υπαλλήλους, διότι δεν μπορείς να τους απολύσεις χωρίς πολιτικό κόστος»……ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ρακιντζής.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here