Σοβαρή εμπλοκή στο Eurogroup!!

0
165

Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα, ξεκαθαρίζουν κύκλοι του Μαξίμου. Κάνουν λόγο για κείμενο που παρουσιάστηκε στο Eurogroup το οποίο αποτελεί υπαναχώρηση από τη συμφωνία Ντάισελμπλουμ – Τσίπρα.

Με τη συνάντηση σε εξέλιξη, τα μαντάτα από το Μαξίμου είναι αρνητικά καθώς γίνεται λόγος για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη.

Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή, λένε οι ίδιες πηγές.

«Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα».

Τι γράφει το κείμενο που απέρριψε η Αθήνα……

Για αξιοποίηση της «ελαστικότητας» του υφιστάμενου προγράμματος έκανε λόγο το προσχέδιο του κειμένου στο Eurogroup, το οποίο προκάλεσε την κάθετη άρνηση της Αθήνας.

Όπως σημειώνει το Reuters, το συγκεκριμένο κείμενο ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει χρήση «της ελαστικότητας του υφιστάμενου προγράμματος» και να «απέχει από μονομερείς ενέργειες». Παράλληλα σημείωνε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει τεχνική παράταση έξι μηνών για το τρέχον πρόγραμμα.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι η Αθήνα δεσμεύεται για «κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα» και όποια νέα μέτρα «πρέπει να χρηματοδοτούνται».

Σημειώνονταν παράλληλα, ότι οι Έλληνες «σημείωσαν ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα», λαμβάνοντας, πάντως, τα κυβερνητικά σχέδια υπόψη

Τι λένε οι ΥΠΟΙΚ

Νωρίτερα, στις δηλώσεις τους προσερχόμενοι στη διαπραγμάτευση οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών τόνισαν την ανάγκη να ζητήσει η Αθήνα παράταση του προγράμματος, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για διαπραγματεύσεις. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here