ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: «Ο Ερντογάν εκβίασε τον Τραμπ με υποκλοπή τηλεφωνήματος που σχετίζεται με την δολοφονία Κασόγκι»

0
437

Μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία φέρνει το «Spectator» στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος Τραμπ εκβιάστηκε από τον Ερντογάν για να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από την Συρία.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες γελοιότητες που έχουν καταλογιστεί στον αμερικανό πρόεδρο κατά καιρούς, η συγκεκριμένη καταγγελία φέρεται να έχει βάση.

Κυρίως επειδή οι πληροφορίες του olympia.gr θέλουν όντως τον γαμπρό του Τραμπ, Κουσνέρ, να έχει επίσκεψη και συνάντηση με τον ίδιο τον Ερντογάν στο μεσοδιάστημα μεταξύ της δολοφονίας του Κασόγκι και της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων.

Ο γαμπρός του Τραμπ, όπως είχαμε αποκαλύψει, είχε εξαιρετικά ενεργό ρόλο στην αλλαγή του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας.

Διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον νέο μονάρχη Μοχάμετ Μπιν Σαλμάν, και είναι ο λόγος που ο πρόεδρος Τραμπ άλλαξε στάση απέναντι στην Σαουδική Αραβία μετά την αλλαγή του καθεστώτος. Και φυσικά κρύβεται πίσω από το deal του αιώνα μεταξύ ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας.

Η ανώνυμη πηγή που επικαλείται το αμερικανικό περιοδικό, υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν είχε στα χέρια του τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Κουσνέρ και του Μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με την οποία ο Κουσνέρ έδινε το πράσινο φως στον Σαουδάραβα μονάρχη να συλλάβει τον δημοσιογράφο Κασόγκι, ο οποίος ανήκε στο προγενέστερο καθεστώς το οποίο διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με την Τουρκία.

Ο Κασόγκι είχε βρει καταφύγιο στην Τουρκία του Ερντογάν, καθώς λειτουργούσε πολλές φορές ως πράκτορας του τούρκου δικτάτορα. Μετά το τηλεφώνημα –  σύμφωνα πάντα με την πηγή – ο Κασόγκι συνελήφθη και δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της σαουδικής Αραβίας στην Κωσταντινούπολη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ερντογάν είχε σηκώσει πολύ ψηλά το θέμα της δολοφονίας Κασόγκι, προκειμένου να πιέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κανείς όμως τότε δεν ήξερε εάν ο Ερντογάν είχε στοιχεία που να εμπλέκουν τον λευκό οίκο με την δολοφονία Κασόγκι.

Εάν λοιπόν όντως ο Ερντογάν είχε στα χέρια του τέτοια συνομιλία, αυτό εξηγεί την αλληλουχία γεγονότων που ακολούθησαν. Ο Κουσνέρ πήγε επίσκεψη-αστραπή στην Τουρκία, συναντήθηκε με τον ίδιο τον Ερτογάν, και έπειτα ακολούθησε η αλλαγή στην στάση των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα της Συρίας. Όπου απέσυραν τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, δίνοντας την ευκαιρία στον Ερντογάν να επιτεθεί στους Κούρδους.

Μένει να δούμε εάν ο Ερντογάν θα διαρρεύσει όντως αυτή την συνομιλία, που πραγματικά θα δημιουργήσει πρόβλημα στον αμερικανό πρόεδρο. Πάντως εάν τέτοια συνομιλία υπάρχει, θα πρέπει να την διαρρεύσουν οι ίδιοι οι αμερικάνοι πρώτη, ώστε να σταματήσουν να εκβιάζονται από τον Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση αποκαλύπτεται για ακόμα μια φορά ότι ο Ερντογάν δεν έπαθε κρίση ανθρωπισμού αναφορικά με το θέμα Κασόγκι. Ήθελε να εκβιάσει ούτως ώστε να βάλει μπροστά το δολοφονικό σχέδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here