ΣΟΚ από ΟΗΕ: Υποβάθμισε σε «κοινότητα» την Κυπριακή Δημοκρατία!

0
604
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κα Elizabeth Spehar.

Αίσθηση και οργή προκάλεσε, η δήλωση της Ειδική Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη στην Κύπρο την Δευτέρα στις 5 Ιουλίου, χαρακτήρισε και υποβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία, σε Ελληνοκυπριακή κοινότητα.

Την ώρα που στην Ελλάδα «βομβαρδιζόμαστε» από ειδήσεις που κάνουν λόγο για «ομοβροντίες κατά Τουρκίας και Ερντογάν» και άλλα σχετικά, ο ΟΗΕ «εξαφανίζει» την Κυπριακή Δημοκρατία και μιλά για Ελληνοκυπριακή κοινότητα!

Το μήνυμα αξιωματούχου της στο twitter συνοδεύεται από φωτογραφία με τον ιδιώτη Τατάρ, τον οποίο χαρακτηρίζει ηγέτη της Τουρκιοκυπριακής κοινότητας και προσθέτει ότι η κυρία Ελίζαμπεθ Σπέχαρ «συναντήθηκε επίσης με τον ηγέτη της Ελληνοκυπριακής κοινότητας»!

Στην συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, επανέλαβαν τις θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς που στόχο έχουν την εξεύρεση βιώσιμης, δίκαιης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και των  σχετικών όρων εντολής του ΓΓ των ΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε τις προτάσεις του για ουσιαστικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που γνωστοποιήθηκαν στον ΓΓ των ΗΕ σε επιστολή που του απέστειλε και οι οποίες κατατέθηκαν και κατά την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου.

Υπογράμμισε ακόμα τη συνεχιζόμενη προκλητική στάση της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, επισημαίνοντας την παράνομη επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα, στις 20 Ιουλίου και την ανάγκη όπως αποφευχθούν οι όποιες νέες ενέργειες κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι η έκθεση του ΓΓ των ΗΕ οφείλει να αποτυπώνει ξεκάθαρα τα πραγματικά γεγονότα στη σωστή τους διάσταση και να αποφεύγεται οποιαδήποτε αναφορά που μπορεί να ερμηνευτεί ως αντιβαίνουσα των ψηφισμάτων και αποφάσεων του διεθνούς οργανισμού, των όρων εντολής του ΓΓ, αλλά και των παραμέτρων του διεθνούς δικαίου.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα του να συμμετάσχει σε συνομιλίες για τη διαπραγμάτευση επί της ουσίας του Κυπριακού, πάντοτε στη συμφωνημένη βάση λύσης, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των ΗΕ, εφόσον και η άλλη πλευρά εμπλακεί με καλή θέληση, μακριά από προκλήσεις και απειλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here