ΣΟΚ Σαμαρά…..από την στήριξη Καραμανλή στον Τσίπρα!

0
212

Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού μετέφεραν την πλήρη διαφοροποίηση του Κώστα Καραμανλή από τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά από τις Βρυξέλλες, όπως και άλλων μεγαλοστελεχών της ΝΔ, καθώς εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στάθηκε όρθιος απέναντι στο «ιερατείο» των Βρυξελλών και πέτυχε «ότι δεν έκαναν οι άλλοι».

Γιατί πιστεύει ότι μπήκε τέλος στο σενάριο της αριστερής παρένθεση.

Επιτυχημένη θεωρεί την επταήμερη σύσκεψη στις Βρυξέλλες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, καθώς τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας «πέτυχε έκανε ότι δεν έκαναν οι άλλοι», αφήνοντας αιχμές προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb.gr.

Ως επιτυχία ο κ. Καραμανλής θεωρεί το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έφερε στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της διαπραγμάτευσης τη δεινή ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και μάλιστα πέτυχε μέσω της διαπραγμάτευσης να δοθεί «πακέτο βοήθειας» για την αντιμετώπισή της.

Ο Κ. Καραμανλής, σε συνομιλίες που είχε με συνεργάτες του, επισημαίνει ότι «ο μικρός έκανε ότι δεν έκαναν οι άλλοι», εννοώντας προφανώς τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν διαπραγματεύτηκαν σχεδόν ποτέ και απλώς επικύρωναν τις εντολές των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.

Επίσης εκτιμά ως θετικά το ότι οι ηγέτες της ΕΕ τελικά δεν επέμειναν στο βέτο για τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς και την πολιτική απόφαση ότι δεν θα υπάρξει «Grexit»,ενώ χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της συνάντησης ως ένα «έντιμο συμβιβασμό».

Γενικά, πιστεύει πως «βήμα προς βήμα» απομακρύνεται το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», ένα σενάριο στο οποίο άλλωστε ποτέ δεν πίστεψε.

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως είναι ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει πολύ σύντομα πίνακα συγκεκριμένων και απολύτως κοστολογημένων μεταρρυθμίσεων, ώστε να μην χαθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here