Σοφία Μπεκατώρου: Αυτός είναι ο Παράγοντας που κατήγγειλε στον εισαγγελέα ότι την κακοποίησε σεξουαλικά-Ντόμινο αποκαλύψεων.

0
446

Οι σοβαρές καταγγελίες της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου για παράγοντα της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας που την κακοποίησε σε νεότερη ηλικία προκαλούν σεισμό στο χώρο του Αθλητισμού και όχι μόνο αφού πλέον ανοίγουν στόματα και καταγγέλλονται ανάλογα περιστατικά.

Η Σοφία Μπεκατώρου φέρεται να αποκάλυψε ποιος είναι ο άνθρωπος που την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998. Ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με την κατάθεση της ίδιας της Ολυμπιονίκη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, φέρεται να είναι ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, Αριστείδης Αδαμόπουλος.

Ο ίδιος εκτελεί χρέη εκπροσώπου της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο γνωστός Παράγοντας βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου, με 7 διαδοχικές θητείες.

Δείτε το βίντεο (μέχρι το 1’07”36) με τη συγκλονιστική προσωπική της μαρτυρία για τη σεξουαλική βία που υπέστη από διοικητικό Παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ούσα μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Το βίντεο με τις καταγγελίες ιστιοπλόων

Κορυφαία ονόματα της ιστιοπλοΐας έκαναν τον Σεπτέμβριο, με ένα video teaser συγκλονιστικές καταγγελίες κατά της ΕΙΟ, καθώς όπως λένε, άνθρωποι της Ομοσπονδίας, φέρεται να έχουν πει ότι εάν θέλουν μπορούν «να καταστρέψουν έναν αθλητή σε μία νύχτα».

Το βίντεο δημιουργήθηκε με αφορμή την αγωγή που κατέθεσαν οι διοικούντες στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, εναντίον του Νίκου Κακλαμανάκη, αξιώνοντας το ποσό των 100.000 ευρώ.

Μεταξύ των ιστιοπλόων που προχώρησαν στην καταγγελία μέσω αυτού του βίντεο είναι οι Σοφία Μπεκατώρου, Νίκος Κακλαμανάκης, Βασιλεία Καραχάλιου, Τάκης Μάντης, Παύλος Καγιαλής κ.α.

Ντόμινο καταγγελιών

Τον Ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που έκανε η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια της Διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα «Start to Talk / Σπάσε τη Σιωπή-Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Οι καταγγελίες της κ. Μπεκατώρου ήταν η αρχή για να ανοίξουν και άλλα στόματα που τόσο καιρό έμεναν ερμητικά κλειστά.

Έτσι, λίγα 24ωρα μετά τη Σοφία Μπεκατώρου προχώρησαν σε αποκαλύψεις σεξουαλικής παρενόχλησης η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ και η κολυμβήτρια τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου.

Η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ μοιράστηκε μέσω της σελίδας της στο Facebook τη δική της τραυματική εμπειρία που βίωσε σε μικρή ηλικία επισκεπτόμενη γιατρό ο οποίος θα τη βοηθούσε να ξεπεράσει τραυματισμό στον ώμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here